‘Vandenhaute verbaast Anderlecht-fans en wil déze Belgische club overnemen’

‘Vandenhaute verbaast Anderlecht-fans en wil déze Belgische club overnemen’
Woensdag 23 augustus 2023 - 08:00   I   door Redactie

Wouter Vandehaute nam in 2020 het stokje over van Marc Coucke als voorzitter van Anderlecht. Sinds enkele maanden is dat in een niet-uitvoerende rol.

Volgens Het Nieuwsblad wil SportHouse Group - een nv met bestuurders Wouter Vandenhaute, Sam Kerkhofs en Tomas Van Den Spiegel - een Belgische club uit tweede nationale overnemen. Het gaat om Sporting Hasselt, dat in 2001 als fusieclub van KSC Hasselt met KSK Kerm het licht zag.

Het Nieuwsblad meldt dat ze in Hasselt al een tijdje op zoek zijn naar een kandidaat-overnemer. Momenteel zou de nv van Vandenhaute en co. aan het onderhandelen zijn om te zien of ze de club definitief over gaan nemen, óf ze er ferm in gaan investeren.

“De details moeten nog bekendgemaakt worden, de betrokkenen wensten dinsdag niet officieel te reageren. Volgens onze info zou het huidige Hasseltse bestuur een rol blijven spelen in de toekomst”, concludeert de krant. SportHouse Group lijkt alvast grote plannen te hebben, ze willen naar verluidt zelfs een documentaire over de club maken.

Poll: Volg jij ook het Belgische voetbal uit de lagere reeksen dan 1B?

TAGS  I  Anderlecht  I  Sporting Hasselt

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024