Paul Gheysens fronst wenkbrauwen na CL-kwalificatie, Bart Verhaeghe lacht

Paul Gheysens fronst wenkbrauwen na CL-kwalificatie, Bart Verhaeghe lacht
Donderdag 31 augustus 2023 - 15:00   I   door Redactie

Antwerp heeft de deur naar de Champions League-groepsfase geopend, waar een gegarandeerde 16,8 miljoen euro wacht. Opvallend is echter dat Club Brugge vorig jaar voor een vergelijkbare prestatie 4,5 miljoen euro meer ontving.

Dit verschil wordt veroorzaakt door de ongelijke verdeling van inkomsten binnen de UEFA, zo meldt Het Laatste Nieuws. Er zijn vier manieren om geld te verdienen: startgeld en sportieve bonussen (gelijk voor iedereen), tienjaarscoëfficiënt en marketpool (zorgen voor ongelijkheid). De tienjaarscoëfficiënt, gebaseerd op tien jaar Europese prestaties, creëert de grootste financiële kloof. Grote clubs en landen profiteren meer.

Club Brugge presteerde beter dan Antwerp in Europa en begon met een hogere tienjaarscoëfficiënt. Marketpool hangt af van tv-markt en prestaties. Antwerp krijgt als enige Belgische club 100% van de marketpool. Het totale bedrag zal waarschijnlijk vergelijkbaar zijn met de 1,8 miljoen euro die Club Brugge twee seizoenen geleden verdiende. De ongelijke verdeelsleutel blijft dus een thema in de Champions League.

Poll: Vind jij dat Gheysens goed werk levert bij Antwerp?

TAGS  I  Antwerp  I  Club Brugge

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024