Ronny Deila compleet te kijk gezet na drastische ingreep: “Belachelijk!”

Ronny Deila compleet te kijk gezet na drastische ingreep: “Belachelijk!”
Maandag 02 oktober 2023 - 09:00   I   door Redactie

Ronny Deila is zeker niet slecht aan zijn periode bij Club Brugge begonnen. Blauw-zwart plukte de Noor afgelopen zomer weg bij Standard.

In Luik wist hij best mooie resultaten neer te zetten, maar toch waren niet alle spelers een grote fan van de Noor. Alexander Calut - die momenteel uitgeleend wordt aan OHL - pakte bij La Capitale uit met een zeer opvallend verhaal. De linksback had geen geode band met Deila.

“Hoewel de directie van Standard altijd in mij geloofde, rekende Ronny Deila niet op me. Ik voelde al snel dat ik een probleem had”, opent de twintigjarige Belg. “Deila vond mij arrogant. Hij beweerde ook dat ik slecht verdedigde.” Al begrijpt hij dat laatste wel.

“Het is een kritiek die ik kon ergens wel kon begrijpen, aangezien ik niet als linksback was opgeleid maar als nummer 8. Ik moest nog aan dat aspect van mijn spel werken”, verklaart Calut. Maar vooral over de manier waarop hij nadien aangepakt werd, is hij nog steeds niet bekomen.

Ingreep

Deila greep drastisch in door Calut te degraderen naar de beloftenploeg: “Daar moest ik dan een soort van rapport maken, over waarom ik zo slecht verdedigde. Met daarbij hoe ik weer in het eerste elftal zou komen. Het was alsof ik terug op school zat. Het was zo belachelijk, dat ik dit niet deed!”

Poll: Vind jij dit ook een belachelijke opdracht?

TAGS  I  Club Brugge  I  Standard  I  OHL

zondag 3 december 2023

zaterdag 2 december 2023

vrijdag 1 december 2023

donderdag 30 november 2023

woensdag 29 november 2023