Hans Vanaken is het na nieuwe nederlaag kotsbeu en haalt zwaar uit: "Het is belachelijk!"

Hans Vanaken is het na nieuwe nederlaag kotsbeu en haalt zwaar uit:
Maandag 09 oktober 2023 - 08:00   I   door Redactie

Bij Club Brugge was de frustratie groot na de 2-1-nederlaag bij Standard. De Bruggelingen verwezen daarbij voornamelijk naar de wedstrijdleiding.

Zo werd het openingsdoelpunt van Standard uiteindelijk goedgekeurd na minutenlange anaylse van de VAR of het al dan niet buitenspel was. De beelden waren nochtans niet duidelijk na het trekken van de virtuele buitenspellijn. De marge tussen de lijnen was zo klein dat er geen uitsluitsel kon gegeven worden. In dat geval wordt het oordeel van de lijnrechter gevolgd en werd het doelpunt toch toegekend.

"Het is de eerste keer dat ik die van richtlijn hoor", reageert een verongelijkte Hans Vanaken bij Het Nieuwsblad. "Nochtans zag ik vroeger wél bepaalde goals op die manier afgekeurd. Geen buitenspel? Belachelijk. Ook daar krijgt de wedstrijd door een bepaalde beslissing een andere wending."

Daarnaast vond Vanaken dat Moussa Djenepo rood had moeten krijgen voor een zware overtreding op de enkel van Andreas Skov Olsen. "Volgens mij was dat een duidelijke rode kaart. Duidelijker kan toch niet? Als de scheidsrechter die beslissing neemt, dan krijg je volledig andere wedstrijd. Ik begrijp niet waarom Djenepo niet uitgesloten werd."

Poll: Heeft Vanaken gelijk over de arbitrage?

TAGS  I  Standard  I  Club Brugge  I  Hans Vanaken

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024