Thibaut Courtois maakt zich onmogelijk bij Rode Duivels: "Dit hebben wij niet nodig"

Thibaut Courtois maakt zich onmogelijk bij Rode Duivels:
Dinsdag 10 oktober 2023 - 08:00   I   door Redactie

Thibaut Courtois wilde vier maanden geleden niet mee naar Estland. De doelman had na de wedstrijd tegen Oostenrijk zijn onvrede geuit omdat hij de kapiteinsband niet mocht dragen.

Bij de ploeggenoten van Courtois bij de Rode Duivels is dat nog niet vergeten. Timothy Castagne is ongebruikelijk scherp in een interview met Het Laatste Nieuws. Courtois gaf tegen Estland forfait vanwege een lichte blessure. Volgens bondscoach Domenico Tedesco was het echter gewoon uit onvrede.

"Wat mij betreft, heeft de coach die zaak goed aangepakt", aldus Castagne. "Kijk, de meeste spelers hebben altijd wel ergens kleine blessures, pijn of last. Wij zijn nooit 100 procent topfit. Ofwel gaat het dan om een echte, ernstige blessure en dwingt je club je om terug te keren. Ofwel ben je gewoon in staat om te spelen. Volgens mij had Thibaut kunnen blijven als hij dat écht had gewild, maar uiteindelijk is en blijft het zíjn keuze."

Het is iets wat bij nog spelers in de groep leeft, zo benadrukt Castagne. "Ik heb er inderdaad met sommigen over gesproken die er hetzelfde over denken, maar ik kan niet beweren dat ik voor de volledige groep spreek. Er was dat verhaal over de aanvoerdersband, daarna die foto van zijn knie in het vliegtuig en dan kwam ook nog eens dat beeld van die armband op zijn bruiloft (Courtois' zus droeg toen veelzeggend een aanvoerdersband, red.). Hij heeft met de pers gespeeld en dat hadden wij niet nodig."

"Nog goede keepers"

Courtois kan ook niet zomaar ineens terugkeren, stelt Castagne. "Het zou raar zijn mocht Thibaut terugkomen alsof er niets is gebeurd. Maar uiteindelijk is het een probleem dat moet worden opgelost tussen Thibaut en de coach. Mocht Thibaut beslissen om niet meer voor de Rode Duivels te willen uitkomen, zal ook dat zíjn keuze zijn. We hebben nog Koen Casteels, die heel goed is, en daarnaast zijn er nog andere keepers."

Poll: Vind jij dat Courtois nog een toekomst heeft bij de Rode Duivels?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Thibaut Courtois  I  Timothy Castagne

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024