Dramatisch voor Club Brugge: "Doelpunt van Standard was wel degelijk buitenspel"

Dramatisch voor Club Brugge:
Dinsdag 10 oktober 2023 - 13:00   I   door Redactie

Na de wedstrijd tussen Standard en Club Brugge ontstond er veel controverse over het eerste doelpunt van Merveile Bokadi. De vraag rees of er sprake was van buitenspel of niet.

De VAR bekeek de beelden uitvoerig, maar de lijnen waren zo dicht bij elkaar dat er geen duidelijke beslissing kon worden genomen. Uiteindelijk werd het doelpunt toegekend op basis van de beslissing van de assistent-scheidsrechter.

Voormalig scheidsrechter Alexandre Boucaut heeft nu zijn mening gegeven over de situatie. Hij vertelde aan RTBF: "Op de VAR-beelden zien we dat de lijn van de aanvaller de lijn van de verdediger kruist. Dit betekent dat de doelpuntenmaker buitenspel stond."

Ondanks de controversiële beslissing is Boucaut van mening dat de afkeuring van het doelpunt terecht was binnen de huidige regelgeving. Hij benadrukte: "Men probeert het beste beeld te krijgen op het moment dat de bal wordt gespeeld, maar met deze technologie zullen we nooit de absolute waarheid kennen als het gaat om buitenspel. Als de twee lijnen elkaar raken, zoals in dit geval, en de VAR oordeelt dat er geen ruimte is tussen de lijnen, dan wordt de beslissing op het veld bevestigd."

Poll: Denk jij ook dat het buitenspel was?

TAGS  I  Club Brugge  I  Standard  I  Alexandre Boucaut

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024