OFFICIEEL: Eden Hazard (32) stopt met voetballen

OFFICIEEL: Eden Hazard (32) stopt met voetballen
Dinsdag 10 oktober 2023 - 11:09   I   door Redactie

Het komt niet echt meer als een verrassing, maar het is nu ook officieel. Eden Hazard stopt op zijn 32ste met voetballen. De Rode Duivel maakte het nieuws bekend via zijn Instagrampagina.

"Je moet naar jezelf luisteren en op het juiste moment stop zeggen. Na 16 jaar en meer dan 700 gespeelde wedstrijden heb ik besloten mijn carrière als professioneel voetballer te beëindigen. Ik heb mijn droom kunnen verwezenlijken, heb op vele velden over de hele wereld gespeeld en plezier gehad", aldus Hazard. 

"Gedurende mijn carrière had ik het geluk om geweldige managers, coaches en teamgenoten te ontmoeten - bedankt aan iedereen voor deze geweldige tijden, ik zal jullie allemaal missen", vervolgt hij. "Ik wil ook de clubs bedanken waarvoor ik heb gespeeld: LOSC, Chelsea en Real Madrid; en de KBVB voor mijn Belgische selecties."

Dankwoord

"Een speciale dank aan mijn familie, mijn vrienden, mijn adviseurs en de mensen die dicht bij me zijn geweest in goede en slechte tijden. Tenslotte, een enorme dank aan jullie, mijn fans, die me al die jaren hebben gevolgd en voor jullie aanmoedigingen overal waar ik heb gespeeld. Nu is het tijd om te genieten van mijn dierbaren en nieuwe ervaringen op te doen. Tot snel buiten het veld, mijn vrienden."

Rijke carrière

Hazard, een van de meest getalenteerde voetballers van zijn generatie, heeft een indrukwekkende carrière achter de rug. Hij begon zijn professionele loopbaan bij Lille OSC in Frankrijk, waar hij uitgroeide tot een van de beste spelers in de Ligue 1. In 2012 maakte hij de sprong naar de Premier League en tekende bij Chelsea FC, waar hij uitgroeide tot een van de meest begeerde aanvallers ter wereld. Tijdens zijn tijd bij Chelsea won hij talrijke prijzen, waaronder twee Premier League-titels.

In 2019 maakte Hazard de overstap naar Real Madrid, waar hij zijn droom om voor de Koninklijke te spelen verwezenlijkte. Daar kende hij heel wat blessureproblemen. Hij vertegenwoordigde ook de Rode Duivels op meerdere grote toernooien, waaronder het WK 2018, waar België de halve finales bereikte. Na zijn pensioen zal Eden Hazard herinnerd worden als een van de grootste Belgische voetballers aller tijden en een van de meest verfijnde dribbelaars in de geschiedenis van het spel.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Eden Hazard (@hazardeden_10)

Poll: Begrijp je zijn beslissing?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Eden Hazard

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024