Heeft Courtois nog een toekomst bij de Rode Duivels? 'Zo denken spelers er echt over'

Heeft Courtois nog een toekomst bij de Rode Duivels? 'Zo denken spelers er echt over'
Dinsdag 10 oktober 2023 - 21:06   I   door Redactie

De zaak-Courtois blijft een onafgesloten hoofdstuk binnen de Rode Duivels. Timothy Castagne heeft pas scherpe kritiek geuit op doelman Thibaut Courtois, die de ploeg verliet nadat hij de aanvoerdersband niet kreeg.

In een interview met Le Soir haalde Timothy Castagne uit naar Courtois en stelde de vraag: "Willen we deze groep Rode Duivels opofferen voor één speler?" Hij wees op verschillende incidenten, zoals de knieblessurefoto van Courtois in het vliegtuig en zijn optreden met de aanvoerdersband op zijn huwelijk, als voorbeelden van manipulatie van de media door de doelman.

Reacties binnen het team

Niet alle spelers binnen de Rode Duivels deelden dezelfde mening als Castagne. Sommigen, zoals Carrasco en Batshuayi, maakten zich weinig zorgen over de opmerkingen van Courtois, zo schrijft Het Nieuwsblad. Echter, anderen, zoals Wout Faes en Jan Vertonghen, werden wel geraakt door de uitspraken van Courtois. Vertonghen merkte op dat er "een flinke deuk in het groepsproces" was geslagen.

Mogelijke toekomst

Hoewel Castagne later de timing van zijn uitspraken betreurde en verklaarde dat de focus op de komende belangrijke wedstrijden moet liggen, lijkt de zaak-Courtois nog niet volledig te zijn opgelost. Courtois is een ervaren doelman en zijn terugkeer in het team kan in de toekomst belangrijk zijn, vooral in grote toernooien zoals het EK of WK.

Poll: Denk jij dat Courtois nog terugkeert bij de Rode Duivels?

TAGS  I  Thibaut Courtois  I  Rode Duivels  I  Timothy Castagne

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024