Erg triest: 'Voorbestaan van deze Belgische club ernstig in gevaar'

Erg triest: 'Voorbestaan van deze Belgische club ernstig in gevaar'
Vrijdag 03 november 2023 - 12:00   I   door Redactie

KV Oostende, nog aan het nazinderen van een verrassende bekerzege op Eupen, staat onder druk door financiële zorgen en een naderende overname. De Amerikaanse eigenaren van de kustclub overwegen verkoop aan een bevriende investeerdersgroep uit de VS, ingeleid door Paul Conway, een bekend figuur binnen de club.

De club, deel van de PMG-groep die ook FC Den Bosch omvat, werd onlangs geëvalueerd door de Duitse Benjamin Ehresmann, voormalig directeur bij RB Leipzig en nu bestuurder bij FC Den Bosch. De toekomst van de club en mogelijke overname hangen af van de bevindingen van Ehresmann betreffende de schuldpositie van KVO en de haalbaarheid van een akkoord met Marc Coucke, die nog steeds de tribunerechten bezit.

Met een dringende behoefte aan 5 miljoen euro om belastingkwesties te regelen, is een spoedige financiële injectie cruciaal om ernstige financiële problemen te vermijden. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Terwijl deze Amerikaanse route wordt onderzocht, blijven andere overnameopties op tafel liggen, hoewel deze minder concreet lijken. De klok tikt voor de kustclub in hun zoektocht naar een stabiele financiële toekomst.

Poll: Denk jij dat het nog goed zal komen met KV Oostende?

TAGS  I  Marc Coucke  I  KV Oostende

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024