'Anderlecht en Standard krijgen zware straf'

'Anderlecht en Standard krijgen zware straf'
Dinsdag 12 december 2023 - 13:12   I   door Redactie

Anderlecht en Standard zijn gestraft met één thuiswedstrijd zonder publiek, na ongeregeldheden in hun recente bekermatch. Dat is althans gevorderd door het bondsparket.

Anderlecht speelt dan tegen Union op 27 januari en Standard tegen Kortrijk op 20 januari achter gesloten deuren. Deze straf komt voort uit een voorwaardelijke straf die nu effectief wordt. De zaak wordt op 19 december behandeld door het Disciplinair Comité Profvoetbal.

Daarnaast mogen er tot volgend seizoen geen bezoekende fans aanwezig zijn bij duels tussen Anderlecht en Standard, zowel in het Lotto Park als Sclessin. Dit besluit is genomen na meerdere incidenten, waaronder het recente bekerduel waarin Standard-supporters zitjes en vuurpijlen gooiden. De wedstrijd werd kort onderbroken.

Ook financieel zijn er gevolgen: Standard en Anderlecht krijgen boetes van respectievelijk 10.000 en 7.500 euro. Deze maatregelen zijn bedoeld om geweld bij voetbalwedstrijden tegen te gaan, maar hebben geleid tot teleurstelling onder Anderlecht-fans, die vinden dat ze onterecht worden gestraft voor de acties van enkelen. Het verbod op bezoekende fans bij de Clasico’s duurt tot eind seizoen 2024-2025.

Poll: Terechte straffen?

TAGS  I  Anderlecht  I  Standard

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024