Rode Duivel wijst Thibaut Courtois terecht: "Excuseer je nu!"

Rode Duivel wijst Thibaut Courtois terecht:
Zaterdag 16 december 2023 - 09:00   I   door Redactie

Binnen de Rode Duivels heerst er onrust door een conflict tussen doelman Thibaut Courtois en bondscoach Domenico Tedesco. Thomas Meunier mengt zich nu in het debat.

De spanningen liepen op na een wedstrijd tegen Oostenrijk, waarbij Courtois de aanvoerdersband niet kreeg, ondanks zijn 100ste cap.

In plaats daarvan droeg Romelu Lukaku de band, wat leidde tot de afwezigheid van Courtois in een latere wedstrijd tegen Estland.

De situatie werd verergerd toen Courtois een ernstige blessure opliep, waardoor de communicatie tussen hem en Tedesco beperkt werd.

Dit zet zijn deelname aan het komende EK op losse schroeven, en er rijzen vragen over zijn toekomst bij de nationale ploeg.

Thomas Meunier, collega-Rode Duivel, spreekt zich uit over het incident. In een interview met DPG Media noemt hij de situatie "een beetje kinderachtig".

Hij benadrukt echter ook de status van Courtois als 's werelds beste doelman en roept op tot een volwassen oplossing.

"Ik denk dat Thibaut gewoon zijn excuses moet aanbieden... ga gewoon rond de tafel zitten, spreek, wees eerlijk en ‘regel het’, voor het goede van het land en van de nationale ploeg," aldus Meunier.

Poll: Moet Courtois zich excuseren?

TAGS  I  Thomas Meunier  I  Rode Duivel  I  Thibaut Courtois

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024