'Kompany frustreert bondscoach Tedesco erg'

'Kompany frustreert bondscoach Tedesco erg'
Zaterdag 16 december 2023 - 20:00   I   door Redactie

Vincent Kompany doet bij Burnley steeds minder beroep op de Belgische spelers. Dat is slecht nieuws voor bondscoach Domenico Tedesco.

Ondanks dat Kompany in anderhalf jaar tijd elf spelers met een Belgische achtergrond aantrok, stonden ze recent zelden aan de aftrap. De kern van het team telt maar liefst 33 spelers.

Manuel Benson, bekend om zijn afstandsschoten, en Anass Zaroury speelden vorig seizoen een sleutelrol. Echter, dit seizoen is de speeltijd voor beiden beperkt.

Benson, hersteld van een enkelblessure, verzamelde slechts 92 minuten over vier wedstrijden. Zaroury, die koos voor het Marokkaanse nationale team, heeft ook moeite om zich aan te passen in de Premier League.

De meeste speeltijd onder de Belgen ging naar Ameen Al-Dakhil. Hij startte sterk, maar viel recent buiten de selectie, niet vanwege blessures, maar door tactische keuzes van Kompany.

Bondscoach Domenico Tedesco heeft nog steeds interesse in Al-Dakhil voor het EK. Voor de Duitser is dit dus erg vervelend nieuws.

Mike Trésor speelt regelmatig als invaller, terwijl Hannes Delcroix en Enock Agyei momenteel minder in beeld zijn door tempo-aanpassingsproblemen en blessures.

Poll: Begrijp je de keuzes van Kompany?

TAGS  I  Vincent Kompany  I  Burnley  I  Rode Duivels  I  Domenico Tedesco

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024