Erik Van Looy doet opvallende onthulling over 'De Slimste Mens': "Ben te ver gegaan"

Erik Van Looy doet opvallende onthulling over 'De Slimste Mens':
Vrijdag 22 december 2023 - 11:00   I   door Redactie

In het huidige seizoen van 'De Slimste Mens' valt de openhartigheid van Erik Van Looy op. De presentator en filmmaker legt uit dat dit te maken heeft met de evolutie van het programma naar een meer open format.

"Het programma is steeds meer een opener programma geworden. Er zit steeds meer een talkshowgedeelte in. Enfin, een comedytalkshow gegeven", vertelt Erik in een interview met HLN Showbits. Deze verandering vraagt meer openheid van de kandidaten, iets waar Erik zelf ook aan wil voldoen. "Je verlangt niet dat die zeggen: 'Daar babbel ik niet over. Dat zeg ik niet'", licht hij toe.

Erik benadrukt het belang van solidariteit met de deelnemers: "Dan moet ik zelf ook maar af en toe iets zeggen. Als zij mij vragen: 'Ja, hoe is het met jou?' Dan moet ik ook maar zeggen: 'Ja, dit of dat'." Op latere leeftijd maakt het hem minder uit wat hij deelt: "Je komt ook op een leeftijd dat je je dat allemaal niet meer zo aantrekt wat je nu vertelt of niet vertelt."

Hij geeft toe dat dit soms kan leiden tot te veel openheid: "Wat niet wil zeggen dat je soms te veel vertelt. Dat heb ik dit jaar ook gedaan. Het hoort bij de openhartige sfeer die er in het programma is."

TAGS  I  Erik Van Looy  I  De Slimste Mens

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024