Nog meer problemen: 'Ook doelpunt van Anderlecht had afgekeurd moeten worden'

Maandag 25 december 2023 - 12:30   I   door Redactie

In een controversiële wedstrijd tussen Genk en Anderlecht, waarbij de wedstrijdleiding een cruciale fout maakte, is flink wat ophef ontstaan. Genk diende een klacht in voor het hernemen van de match na een onjuist toegekende vrije trap aan Anderlecht. Het Professional Refereeing Department bevestigde de fout.

Tijdens de match was er nog een betwistbare fase. Anderlecht scoorde de winnende goal via een actie opgezet door Anders Dreyer en Théo Leoni, maar Majeed Ashimeru leek vooraf een overtreding te maken op Joseph Paintsil.

De scheidsrechter en VAR grepen niet in. Olivier Deschacht van Eleven Sports/DAZN gaf toe dat een fluitsignaal terecht zou zijn geweest. "Je kan er voor fluiten, daar moet je eerlijk over zijn, maar je kan er ook niet voor fluiten. Het is een lijf aan lijf-gevecht met duw en trekwerk, maar wel van beide spelers."

Deschacht bekritiseerde ook Paintsil voor zijn keuzes in de laatste minuten. "Het staat 1-1 in de 90ste minuut en je hele ploeg staat voorin na een corner. Dan moet je niet die één tegen één-actie aangaan", zei hij.

Hij adviseerde in plaats daarvan een bal terug te spelen op Bilal El Khannouss om een overtal-situatie te creëren, iets wat Anderlecht wel effectief deed.

Poll: Vind jij ook dat die goal had moeten afgekeurd worden?