Bekerduels uitgesteld: Goed of slecht nieuws voor Anderlecht, Union en Antwerp?

Bekerduels uitgesteld: Goed of slecht nieuws voor Anderlecht, Union en Antwerp?
Woensdag 17 januari 2024 - 14:00   I   door Redactie

Twee van de bekerduels die ingepland stonden op woensdag 17 januari zijn uitgesteld door de hevige sneeuwval.

Union-Anderlecht en OHL-Antwerp zullen pas volgende week afgewerkt worden. De nieuwe data voor de matchen zijn inmiddels al bekendgemaakt. Op 24 januari ontvangt OHL Antwerp. De wedstrijd wordt om 20u30 op gang getrapt. Union-Anderlecht zal een dag later - donderdag 25 januari om 20u30 - plaatsvinden. KV Oostende-RWDM zal trouwens wél doorgaan.

Maar wat betekent dat concreet voor de vier ploegen? Mogelijk zien enkele clubs een aantal spelers terugkeren uit de Afrika Cup. De poulefase is daar nog niet afgerond, maar Yusuf (Antwerp), Ashimeru en Diawara (Anderlecht) en Lazare en Amoura (Union) spelen op 22 en 23 januari hun laatste groepsmatchen.

Mochten ze uitgeschakeld worden, dan zouden ze mogelijk inzetbaar zijn voor de kwartfinales in de beker. De kans bestaat natuurlijk ook dat ze doorstoten naar de volgende ronde, wat betekent dat er geen beroep op de desbetreffende spelers gedaan kan worden. In de Asian Cup komen Machida (Union) en Mueanta (OHL) op 24 en 25 januari nog in actie.

Blessures

Dat de matchen uitgesteld zijn betekent natuurlijk ook dat enkele spelers extra tijd krijgen om te recupereren van hun blessures. Mogelijk ziet Brian Riemer Jan Vertongen en/of Thomas Delaney wel tijdig fit raken. Bij Antwerp wordt Soumaïla Coulibaly dan weer klaargestoomd na een beenblessure.

Poll: Wie zal de beker van België winnen?

TAGS  I  Antwerp  I  Anderlecht  I  Union  I  OHL

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024