Anderlecht daagt Genk uit in zaak rond herspelen wedstrijd: "Toon het ons!"

Anderlecht daagt Genk uit in zaak rond herspelen wedstrijd:
Woensdag 24 januari 2024 - 19:00   I   door Redactie

De Disciplinaire Raad van de Belgische voetbalbond behandelde dinsdag een reeks zaken, waaronder de omstreden penalty-situatie in de wedstrijd RSC Anderlecht tegen KRC Genk, die eindigde in 2-1 voor Anderlecht.

Een doelpunt van Yira Sor van Genk uit een rebound van een strafschop werd afgekeurd omdat hij te vroeg in de zestien was. Opvallend was dat ook Anderlecht-spelers te vroeg in het strafschopgebied waren, wat normaliter een herkansing van de strafschop vereist.

Scheidsrechter Nathan Verboomen besloot echter tot een vrije trap voor Anderlecht, ondanks herzieningen door VAR Jan Boterberg.

Genk eiste een rematch, stellend dat de regels niet correct waren toegepast. Het Professional Refereeing Department (PRD) oordeelde echter dat het een menselijke fout betrof.

In de zitting werden VAR-beelden bekeken; Boterberg had de Anderlecht-spelers over het hoofd gezien. Verboomen gaf toe: "Zeker, ik had een andere beslissing genomen als Boterberg had gezegd dat er ook Anderlecht-spelers te vroeg waren ingelopen."

Advocaat Walter Damen van Anderlecht reageerde kritisch: "Ik nodig Racing Genk uit om het bondsartikel te tonen waarin 'vergeten te kijken' staat als een verkeerde toepassing van het reglement."

Poll: Moet de match herspeeld worden?

TAGS  I  KRC Genk  I  Anderlecht

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024