Hans Vanaken schokt met onverwacht nieuws: “Dan stop ik met voetballen!”

Hans Vanaken schokt met onverwacht nieuws: “Dan stop ik met voetballen!”
Zaterdag 27 januari 2024 - 12:00   I   door Redactie

Hans Vanaken is al jarenlang de titularis bij Club Brugge. Zo wist hij vijf keer de Belgische landstitel te winnen en één keer de Beker van België. In een recent interview met 'Het Laatste Nieuws' blikt Vanaken vooruit op zijn toekomst als voetballer, en zo komt hij naar buiten met een opvallende beslissing over zijn toekomst.

Vanaken is momenteel bezig aan zijn negende seizoen bij Club Brugge, maar denkt niet dat hij in de nabije toekomst regelmatig op de bank of tribune zal verschijnen. “Ik voetbal nog steeds even graag,” aldus Vanaken. Hij wijst er ook op dat hij momenteel de ‘grootste spreker’ is binnen de ploeg, en ziet zichzelf dat nog enkele jaren doen.

“Mijn voornaamste doel is om zo lang mogelijk te voetballen. Ik voetbal sinds mijn vier jaar en doe het nog steeds even graag,” klonk het bij Vanaken, die hiernaast ook spreekt over hoe lang hij nog actief zal zijn als voetballer.

"Mijn voornaamste doel is om zo lang mogelijk te voetballen. (...) Als ik geen zware blessure oploop, en er komt geen moment waarop ze zeggen: 'Nu geven we de kans aan een jongere speler' — zou ik hier willen blijven voetballen tot ik 37, 38 jaar ben."

Het wordt afwachten of Vanaken zich aan deze uitspraak houdt, en Club Brugge zo binnen een vijftal jaar afscheid zal moeten nemen van een ‘absoluut icoon’.

Poll: Zou je het jammer vinden als Club Brugge binnen een vijftal jaar afscheid moet nemen van Hans Vanaken?

TAGS  I  Hans Vanaken  I  Club Brugge

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024