'Ontgoochelde Vanhaezebrouck in alle staten na nieuwe transfer bij AA Gent'

'Ontgoochelde Vanhaezebrouck in alle staten na nieuwe transfer bij AA Gent'
Donderdag 01 februari 2024 - 08:00   I   door Redactie

AA Gent staat op het punt Hugo Cuypers (26) te verkopen aan Chicago Fire voor circa 13 miljoen euro, een recordbedrag voor de club.

Deze transfer hangt af van het aantrekken van een vervanger, waarbij Mickaël Biron (26) en Philippe Keny (24) potentiële kandidaten zijn. Cuypers, topschutter van vorig seizoen, krijgt hiermee de kans zijn carrière in de MLS voort te zetten.

Deze deal is onderdeel van een succesvolle financiële strategie van AA Gent, die eerder Malick Fofana en Gift Orban verkocht, waarmee ze tot 55 miljoen euro konden verdienen.

Deze transacties, samen met kapitaalsinjecties van eigenaar Sam Baro, hebben geholpen het verlies van 19 miljoen euro van vorig seizoen weg te werken en de schulden aanzienlijk te verminderen.

Hoewel het verkopen van spelers essentieel is voor de financiën van de club, roept dit vragen op over de sportieve toekomst.

Trainer Hein Vanhaezebrouck moet de uitdaging aangaan om met de nieuwe aanwinsten, waaronder Daisuke Yokota en Momodou Sonko, de kwaliteit van de ploeg te behouden. Hij is in ieder geval niet blij om nog een sterkhouder te zien vertrekken.

Met Deadline Day in zicht, is AA Gent nog steeds op zoek naar versterkingen, zowel in de aanval als in de verdediging, waarbij Stefan Mitrovic een mogelijke terugkeer maakt.

Poll: Begrijp je de bezorgdheid van Vanhaezebrouck?

TAGS  I  AA Gent  I  Hugo Cuypers

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024