Het ziet er nu wel heel slecht uit voor Eddy Snelders

Het ziet er nu wel heel slecht uit voor Eddy Snelders
Zaterdag 03 februari 2024 - 14:00   I   door Redactie

Het ziet er alles behalve rooskleurig uit voor Eddy Snelders. De gevallen voetbalcommentator zit in nauwe schoentjes.

Eddy Snelders was een zeer gerespecteerd voetbalcommentator. Tot plots aan het licht kwam dat hij jarenlang in het geniep stiekem beelden opnam in de badkamer van zijn vakantiehuisje in de Ardennen. Een twintigtal personen, onder wie zijn minderjarige stiefdochter, zou op de beelden staan van hem.

Daarnaast wordt Snelders ook nog eens gelinkt aan exhibitionisme. De combinatie van beiden maakt dat het er echt niet goed uitziet voor hem. Snelders is nu ook in verdenking gesteld van voyeurisme. Het resultaat daarvan is dat hem nu een veel zwaardere gevangenisstraf boven het hoofd hangt. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Op exhibitionisme staat een gevangenisstraf van maximum van 3 jaar als er sprake is van een slachtoffer jonger dan 16 jaar. Voor voyeurisme zijn de celstraffen een heel stuk zwaarder. Die kunnen oplopen tot 15 jaar. Veel hangt af van het moment waarop de minderjarigen gefilmd zijn.

De wet op voyeurisme bestaat nog maar sinds 2016. Als de feiten van daarvoor dateren, kan Snelders daar in principe niet voor veroordeeld worden. Tenzij hij die beelden na 2016 nog in zijn bezit had en bekeek.

TAGS  I  Eddy Snelders

dinsdag 23 juli 2024

maandag 22 juli 2024

zondag 21 juli 2024

zaterdag 20 juli 2024