Iedereen in shock: ‘Dries Mertens kondigt afscheid aan, Anderlecht lijkbleek’

Iedereen in shock: ‘Dries Mertens kondigt afscheid aan, Anderlecht lijkbleek’
Maandag 12 februari 2024 - 15:00   I   door Redactie

Op zijn 36ste is Dries Mertens wellicht bezig aan de laatste jaren van zijn carrière. De aanvaller heeft zich de laatste jaren weten te ontpoppen tot een indrukwekkende voetballer, zeker als je weet dat hij werd afgewezen door zowel Anderlecht als AA Gent.

Zijn carrière begon allesbehalve positief. Hij werd geweigerd bij de Belgische clubs Anderlecht en AA Gent omdat hij volgens hen 'te klein' was. Via enkele omwegen is hij zo terechtgekomen bij Napoli, waar hij ruim negen jaar aan de slag ging en zich ontpopte tot een ware legende.

Mertens gaat sinds de zomer van 2022 aan de slag bij Galatasaray, waar hij een éénjarig contract kreeg aangeboden met optie voor een extra jaar. Volgende zomer loopt zijn contract dus af, en volgens journalist Nicolo Schira kon Mertens vorige maand nog een transfer afsluiten.

Zo kreeg Mertens volgens Schira de kans om richting Saoedi-Arabië te trekken. Mertens weigerde dit bod echter resoluut, en keek bij het VTM-programma 'Sergio over de grens' vooruit op wat de toekomst voor hem zal brengen.

"Het klinkt raar, maar ik heb best zin om te stoppen," klonk het toen bij Mertens. "Ik geniet nog elke dag van het voetbal en heb de mooiste job van de wereld, maar ik kijk er ook naar uit om meer vrijheid te hebben. Ik wil rust vinden en huisvader zijn."

Het wordt afwachten of Mertens zich aan deze uitspraak houdt, en we zo binnenkort moeten afscheid nemen van een ware publiekslieveling.

Poll: Denk jij dat Dries Mertens gaat stoppen na dit seizoen?

TAGS  I  Dries Mertens  I  Rode Duivels

zaterdag 20 juli 2024

vrijdag 19 juli 2024

donderdag 18 juli 2024

woensdag 17 juli 2024