Verbroedering Geel laat zege uit handen glippen in vier dolle Desselse minuten: "Mogen deze match nooit uit handen geven"

Verbroedering Geel laat zege uit handen glippen in vier dolle Desselse minuten:
Zaterdag 02 maart 2024 - 22:59   I   door Redactie

Geel en Witgoor Sport hielden elkaar in de Kempense derby in evenwicht: 2-2. Geel kwam 2-0 voor, maar Witgoor Sport stelde in vier dolle minuten gelijk. "We gaven het zelf weg", zucht Geel-trainer Tom Schipper.

Het zag er tot twaalf minuten voor tijd rooskleurig uit voor Geel'>Verbroedering Geel. Beau Ndiaye kopte de thuisploeg op het kwartier al op voorsprong. Zakaria Haid El Assiri verdubbelde de score op het uur met een magistrale vrije trap. "We speelden misschien ons beste uur van het seizoen", zegt Schipper. "Vandaag zag je wat er in dit Geel zit: heel veel kwaliteit, voetballend vermogen, dominantie als we kunnen voetballen, máár... we beloonden ons niet. Aan de rust moest de match al gespeeld zijn." Ook doelpuntenmaker Zakaria Haid El Assiri volgt zijn coach hierin. "We dachten precies dat de wedstrijd gespeeld was, maar een match duurt 90 minuten."

Een kwartier voor tijd kwam het kantelmoment. Achteraan bij Geel moest David Wijns geblesseerd naar de kant. Witgoor Sport profiteerde maximaal en zette in vier dolle Desselse minuten de scheve situatie recht. Eerst milderde Mathijs Coeckelbergs tot 2-1. Nog geen vier minuten later hing invaller Anton Blockx de bordjes gelijk: 2-2. Witgoor ging ei zo na nog met de zege lopen. Drie minuten voor tijd trof Blockx de paal. Het bleef 2-2.

"Tot aan het doelpunt was er niks aan de hand", vertelt Schipper. "Alles was onder controle, maar met twee diepe ballen speelden we de zege kwijt. Dat is frustrerend. Het is de eerste keer dit seizoen dat ik zo boos ben." Ook bij doelpuntenmaker Haid El Assiri is de ontgoocheling groot. "Deze match mogen we nooit uit handen geven. Ik hoop dat dit een les is voor de resterende matchen." De Zotten ontvangen volgende zaterdag (20u) Betekom. Dat zal zonder Edwin Wang zijn. De Nederlander pakte tegen Witgoor Sport zijn derde gele kaart. (DJ)

Geel'>VERBROEDERING GEEL: Belkouch – Wijns, Joosten, Ndiaye, Quintiens – Hoebregs, Robin, Wang – Haid El Assiri, Walen De Keyser, Kreydt.
WITGOOR DESSEL: Arrazola De Onâte - Van Roy, Engelen, Slegers, Goor - Rerimassie, Peeters, De Proost - Schoenmakers, Kreekels, Coeckelbergs.
DOELPUNTEN: 16' Ndiaye 1-0, 62' Haid El Assiri 2-0, 78' Coeckelbergs 2-1, 82' Blockx 2-2.
VERVANGINGEN: 65' Walen De Keyser door Kayahan, Kreekels en Schoenmakers door Blockx en Van Genechten, 74' Wijns door D'Hondt, 84' Kreydt door Maesen, 89' Peeters door Ozden.
GELE KAARTEN: 23' Goor (fout op Haid El Assiri), 33' Wang (fout op Kreekels), 60' Schoenmakers (trekfout op Haid El Assiri), 90+4' Rerimassie (fout op Haid El Assiri).
SCHEIDSRECHTER: Thomas Van Gool.