Degryse: “Dit is de oplossing voor Anderlecht”

Degryse: “Dit is de oplossing voor Anderlecht”
Maandag 17 oktober 2016 - 08:10   I   door Redactie

Marc Degryse raadt René Weiler een nieuw systeem aan bij Anderlecht. Hij adviseert de coach om zoals de Rode Duivels te gaan spelen.

“Waarom gaat Weiler niet met drie achterin spelen – Spajic, Kara en Nuytinck? Zo kun je Spajic op zijn natuurlijke positie uitspelen. Een tweede probleem: Hanni en Stanciu kunnen zich moeilijk doorzetten. Ook dit valt op te lossen in een 3-4-3. Een beetje zoals Hazard en De Bruyne bij de Duivels zouden Hanni en Stanciu in de rug van Teodorczyk dichter bij doel kunnen spelen. Tegen Lokeren begon Hanni op links, na de wissel van Stanciu ging hij centraal lopen, en na de vervanging van Bruno ging hij zelfs naar rechts”, aldus Degryse.

“Je beste speler die op drie verschillende posities moet spelen – dat kan nooit goed zijn. In een 3-4-3 zouden Hanni en vooral Stanciu, met Tielemans en Dendoncker in hun rug, een hoger rendement halen. Stanciu vindt duidelijk zijn draai niet. Als ik de ploeg vervolledig, zie ik Acheampong en Bruno op de flanken. Ik geloof dat dit systeem een oplossing kan zijn voor Weilers problemen. Anderlecht is leider geworden dankzij de omstandigheden.”

TAGS  I  Anderlecht  I   Marc Degryse

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024