Dramatisch nieuws voor eersteklasser: voorzitter stapt opeens op

Dramatisch nieuws voor eersteklasser: voorzitter stapt opeens op
Maandag 28 november 2016 - 13:12   I  

Het wordt een seizoen om snel te vergeten voor Westerlo. Het geraakt maar niet weg van de laatste plaats en nu is er nog meer slecht nieuws.

Tijdens de zomer raakte bekend dat het bedrijf Soudal Westerlo zou overnemen. De deal leek in kannen en kruiken, maar nu zijn er toch problemen opgedoken. "Door meningsverschillen met het huidige bestuur zijn de plannen voor de kapitaalsverhoging afgesprongen", luidt het in een persbericht. "Soudal meldt dat de plannen voor een kapitaalinjectie in KVC Westerlo zijn afgesprongen", klinkt het.

"Soudal had een ambitieus investeringsplan, maar liep vast op principiële discussies met het huidige bestuur. De visies over de te volgen strategie van de voetbalclub liggen te ver uit elkaar om tot een succesvolle samenwerking te kunnen komen. Na de zoveelste patstelling vorige week heeft Soudal-voorzitter Vic Swerts besloten af te zien van zijn investeringsplannen. Het huidige bestuur krijgt hiermee zijn volledige vrijheid terug om de toekomst zelf in te vullen."

Baron Vic Swerts treedt zo ook af als voorzitter van Westerlo, maar Soudal blijft wel hoofdsponsor.

TAGS  I  Westerlo  I   Soudal

donderdag 9 mei 2024

woensdag 8 mei 2024

dinsdag 7 mei 2024