Pro League onderneemt actie tegen Club Brugge

Pro League onderneemt actie tegen Club Brugge
Maandag 16 oktober 2017 - 18:54   I  

Vandaag heeft de Raad van Bestuur van de Pro League samengezeten om de lengte van de transferperiode te bespreken. Ook de heisa rond verhuurde spelers die niet tegen hun moederclub mogen spelen kwam aan bod.

Club Brugge heeft momenteel enkele spelers verhuurd aan ploegen in de Jupiler Pro League. Die mogen echter niet meespelen tegen Club Brugge. Sommige ploegen zijn hier tegen waardoor de Pro League hier nu actie tegen zal ondernemen.

Eerst werd de algemene situatie van huurlingen onder de loep genomen. Er gingen stemmen op om hun aantal in te perken en/of te beperken tot een bepaalde leeftijd. Maar hier is de Raad van Bestuur geen voorstander van. Dat schrijft Sporza.

In tweede instantie werd de situatie besproken van huurlingen die niet tegen hun moederclub mogen spelen, zoals bij Club Brugge het geval is. Sommige ploegen zijn hier voorstander van, andere ploegen zijn hier dan weer tegen.

De Raad van Bestuur heeft daarom voorgesteld om de inzetbaarheid van een gehuurde speler tegen zijn moederclub te laten afhangen van wie de meeste (financiële) lasten draagt.

Eenvoudig gezegd: ploegen die (het merendeel van) het salaris betalen mogen dus beslissen of de speler al dan niet mag meespelen tegen de moederclub.

Poll: Mogen gehuurde spelers spelen tegen hun moederclub?

TAGS  I  Club Brugge  I   Pro League

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024