Is dit de belangrijkste reden achter het succes van Club Brugge?

Is dit de belangrijkste reden achter het succes van Club Brugge?
Dinsdag 24 oktober 2017 - 22:37   I  

Club Brugge is ondertussen een geoliede machine. Zelfs als het wat minder draait, pakt blauw-zwart nog steeds punten. Het gevolg is ongelofelijk: met 30 op 33 is de ploeg van Ivan Leko de autoritaire leider in de Jupiler Pro League.

Dat Club Brugge in Europees verband niet meer aan de bak moet na de vroege uitschakeling tegen AEK Athene is mogelijk wel de belangrijkste reden achter het succes. Mede daarom roteert Leko niet of nauwelijks en staat er dezer dagen een hecht team op het veld bij de Bruggelingen.

“Doordat er niet geroteerd wordt, kan je snelle automatismen creëren”, aldus Brandon Mechele na de 1-0-zege tegen Antwerp. “Al weten ook de bankzitters exact wat ze moeten doen als ze invallen. Wij zijn één team. Eén geheel.”

Volgens Ruud Vormer is de Europese uitschakeling dan weer een belangrijke reden achter het succes in de competitie. “We hebben veel minder wedstrijden en veel meer tijd om te trainen in de week."

"Als je meer kan trainen, kan je uiteraard meer tijd spenderen aan je tactiek. Dat is erg belangrijk”, aldus de Nederlander in Sports Late Night.

Poll: Gaat Club Brugge kampioen worden?

TAGS  I  Vormer  I   Mechele  I   Club Brugge

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024