De Bruyne bevestigt: "Ik heb altijd al geweten dat ik daar zou spelen"

De Bruyne bevestigt:
Vrijdag 03 november 2017 - 11:40   I  

Kevin De Bruyne heeft zich dit seizoen opgewerkt tot een van de beste middenvelders van de Premier League. Volgens sommigen is hij zelfs de beste momenteel. De Bruyne kan op het middenveld op verschillende posities uit de voeten. Bij City speelt hij vrij laag, maar dat is geen verrassing voor de Rode Duivel.

“Als kind speelde ik voornamelijk op de tien, al was ik zelfs een spits toen ik héél jong was. Toen ik 15-16 jaar was groeide ik plots enorm. Daardoor werd ik trager. Toen ze me bij Genk vroegen naar mijn positie gaf ik ze drie opties: op links, de tien en de positie die ik nu speel. Ik heb altijd geweten dat ik een rij achteruit zou schuiven naarmate ik ouder werd en kijk”, aldus KDB.

Die rol wat lager op het middenveld ligt hem wel. Zelfs speelt hij daar ook zeer graag, maar dat heeft vele te maken met zijn trainer Guardiola. Die geeft hem zoveel vertrouwen en vrijheid dat hij zich volledig kan uitleven op het middenveld.

“Het grootste verschil is dat ik voordien meer kon afwachten. Nu creëer ik meer. We kunnen wel eens van positie wisselen maar uiteindelijk kom je toch terug op je basispositie terecht. Dat is belangrijk. Van Guardiola mag je doen wat je wil, zolang je maar een resultaat is. Een goal, een knal op doel of een gecreëerde kans. En vooral: geen counters weggeven!”, aldus De Bruyne volgens Het Nieuwsblad.

TAGS  I  De Bruyne  I   Manchester City  I   RC Genk

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024