Vandenbempt haalt hard uit naar sterke man bij Antwerp

Vandenbempt haalt hard uit naar sterke man bij Antwerp
Maandag 22 januari 2018 - 12:10   I  

De bouw van het nieuwe stadion van Club Brugge loopt alweer vertraging op, en dat heeft alles te maken met... Paul Gheysens. De sterke van Antwerp en Ghelamco verzet zich namelijk tegen het bouwproject. Peter Vandenbempt is het beu.

"Een dag voor Antwerp-Club Brugge werd ook naast het veld al een oorlogje uitgevochten, tussen voorzitters Paul Gheysens en Bart Verhaeghe. Het is een triest spektakel, met het Belgische voetbal als grote verliezer", zegt Vandenbempt bij Sporza.

Wraakactie

Volgens de commentator gaat het om een wraakactie van Gheysens. "Gheysens heeft de bouw van het stadion met minstens een paar maanden vertraagd met zijn klacht tegen het GRUP Op de allerlaatste dag dat dit mogelijk was dan nog.

"Ze mogen zeggen wat ze willen, maar dit is niets minder dan een wraakactie van Ghelamco. Want Verhaeghe is altijd een openlijke tegenstander van het Eurostadion geweest, dat Gheysens wou bouwen in Brussel."

"Bij Ghelamco zijn ze er ook 100% zeker van dat Verhaeghe het verzet in Brussel via zijn politieke vriendjes heeft georkestreerd. Nu lappen ze hem gewoon hetzelfde. Gheysens heeft er geen enkel belang bij om die ontwikkeling in Brugge tegen te houden, behalve het boycotten van een tegenstander. Dat vind ik intriest."

Gevraagd naar een motivatie van voor zijn klacht kwam hij ook niet verder dan "niets speciaals". Het bestuur van Club werd op de Bosuil ook weggestoken in een loge en werd niet ontvangen door gastheer Gheysens. Allemaal weinig fraai. Als al die rijke industriëlen hun privéoorlogjes in het voetbal komen uitvechten, staan we er niet goed voor", besluit Vandenbempt.

Poll: Zal het stadion van Club Brugge er komen?

TAGS  I  Gheysens  I   Verhaeghe  I   Antwerp  I   Club Brugge

vrijdag 2 juni 2023

donderdag 1 juni 2023

woensdag 31 mei 2023