Vanderbiest wilde geen hoofcoach meer zijn: "Dat denk je altijd als T1"

Vanderbiest wilde geen hoofcoach meer zijn:
Vrijdag 16 februari 2018 - 13:30   I   door Redactie

Fred Vanderbiest was een hele tijd hoofdtrainer, onder meer bij KV Oostende en Antwerp FC. Nu is hij T2, de assistent van Dennis Van Wijk bij KV Mechelen. Dat hij T2 is, is een hele bewuste keuze. Hij werd al assistent van Van Wijk bij Roeselare na zijn periode als hoofdtrainer bij Lierse.

"Ik moest niet weg bij Lierse, maar hield ( in oktober, red.) bewust de eer aan mezelf. Vervolgens leek het me opportuun om efkes in de schaduw te werken. Met Denis kon ik meteen bij Roeselare aan de slag. En toen hij vorige maand ontslagen werd, nam ik bewust niet over. De juiste keuze, want anders had ik hier nu niet gezeten", vertelt Vanderbiest in Gazet van Antwerpen.

"Is het een schande om T2 te zijn? Allesbehalve", vervolgt Vanderbiest. "Als T2 kan je ook mooie jaren beleven - kijk naar Thijs en Balette bij Gent, of Vanderhaeghe destijds bij Kortrijk. Meestal begin je als assistent en groei je door naar T1, bij mij is het omgekeerd. Is dit voor altijd? Geen idee. Maar ik zag het gewoon niet meer zitten om de eindbeslissingen te nemen.”

Uit de wind

Vanderbiest was het als hoofdtrainer allemaal wat beu. "Het 'alleen zijn' als je tegenslag hebt bijvoorbeeld. Als T1 denk je dat je alleen op de wereld staat. Ik zie dat nu ook bij David Colpaert, die ik mee naar Lierse bracht en er nu zelf hoofdtrainer is. Daags na een nederlaag neemt hij zijn telefoon nooit op. Maar hij zegt: ' Gij waart nog erger, ge nam twéé dagen niet op'. ( grijnst) Als T2 kan je alles beter plaatsen. Je staat ook uit de wind, hè. Als je als T1 verliest, is het altijd wel iets."

Poll: Begrijp jij de beslissing van Vanderbiest?

TAGS  I  Vanderbiest  I   KV Mechelen

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024