Anderlecht of andere Belgische topclub? Dit bedrag wil Newcastle voor Sels

Anderlecht of andere Belgische topclub? Dit bedrag wil Newcastle voor Sels
Zondag 25 februari 2018 - 12:30   I  

RSC Anderlecht huurt Matz Sels tot het einde van het seizoen van Newcastle United. Speelt de doelman ook volgend jaar in de Jupiler Pro League? Het zou best kunnen, want in Engeland lijkt hij geen toekomst meer te hebben.

Het Britse medium HITC weer met zekerheid dat Newcastle United de 25-jarige Sels liever kwijt dan rijk is. Het bestuur van de club zal in de komende weken en maanden dan ook naar een oplossing zoeken die alle betrokken partijen tevreden kan stemmen.

Anderlecht lijkt momenteel in polepositie te liggen om Sels definitief aan te trekken. De doelman voelt zich goed in Brussel en gaf recentelijk nog aan dat hij niet weigerachtig staat tegenover een verlengd verblijf bij Anderlecht.

Ook bij Anderlecht zijn ze tevreden over Sels. Trainer Hein Vanhaezebrouck werkte bij AA Gent al een hele poos samen met de goalie en zou hem graag bij Anderlecht houden.

Newcastle United vraagt veel. Heel veel

Rest de vraag: ‘Hoeveel wil Newcastle United vangen voor Sels?’ Het antwoord: ‘Liefst zoveel mogelijk.’ De Engelse club betaalde in de zomer van 2016 nog 6,6 miljoen euro om Sels weg te halen bij Gent.

Het spreekt voor zich dat Newcastle zoveel mogelijk van de geïnvesteerde som wil recupereren. Momenteel zouden The Magpies de transfersom van Sels dan ook hebben vastgezet op 6,6 miljoen euro. Al is het maar de vraag of Anderlecht dat bedrag wil ophoesten voor Sels. De kans dat Newcastle zijn vraagprijs moeten laten zakken, is erg groot.

Andere Belgische topclub?

En wat als Sels niet bij Anderlecht blijft? Dan kan de keeper mogelijk terecht bij een andere Belgische topclub. Met het oog op volgend seizoen is het namelijk lang niet zeker of Club Brugge, AA Gent en KRC Genk een volwaardige eerste doelman zullen hebben. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Poll: Is Sels 6,6 miljoen euro waard?

TAGS  I  Sels  I   Anderlecht  I   Club Brugge  I   AA Gent  I   RC Genk  I   Antwerp

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024