Anderlecht-fans eisen ontslag en krijgen nu ook hun zin

Anderlecht-fans eisen ontslag en krijgen nu ook hun zin
Maandag 26 februari 2018 - 07:55   I   door Redactie

Er waait al een klein beetje een nieuwe wind door Anderlecht. De intrede van Marc Coucke heeft gisteren toch wat gedaan met de club. Hij moet ervoor zorgen dat het zowel op als naast het veld beter zal gaan in de toekomst bij RSCA. Dit betekent meteen ook het einde van Roger Vanden Stock als voorzitter en mogelijk ook van Herman Van Holsbeeck.

Razende fans

De fans van Anderlecht hebben het compleet gehad met Van Holsbeeck. De voorbije transferperiode lijkt echt de druppel te zijn geweest voor de supporters. Er duiken heel veel slechte berichten op over de financiële toestand van Anderlecht. Er zou veel te veel geld zijn overgemaakt aan makelaars. Van Holsbeeck was verantwoordelijk voor dat transferbeleid.

Een groep RSCA-fans scandeerden tijdens de thuiswedstrijd tegen Moeskroen 'Herman buiten!'. De kans is levensgroot dat ze hun zin krijgen. De relatie tussen Coucke en Van Holsbeeck is erg troebel. "Met dat budget had Anderlecht vijf Mitrovic'en kunnen huren", zei Coucke over het transferbudget van paars-wit in de winter. Dat terwijl Van Holsbeeck altijd zei dat er geen budget was.

Bovendien zat Luc Devroe al in de tribune bij Anderlecht. Hij nam officieel afscheid van KV Oostende. Volgende week gaat hij aan de slag als sportief manager bij RSCA. Voor Van Holsbeeck lijkt er geen toekomst meer te zijn bij RSCA. Ook zijn nauwe band met Mogi Bayat was een doorn in het oog van vele supporters. Van Holsbeeck heeft andere aanbiedingen, waaronder van Antwerp.

Devroe aan het werk

Er was ook een opvallend beeld tijdens de match tegen Moeskroen. Devroe zat naast Coucke in de tribune. Van Holsbeeck stond bij Mogi Bayat. Coucke en Van Holsbeeck kwamen ook niet echt in elkaars buurt. Devroe kan in de komende maanden meteen werk beginnen maken van de doorlichting van de huidige selectie en een lijst maken met mogelijk versterkingen voor het komende seizoen.

Poll: Moet Van Holsbeeck ontslagen worden?

TAGS  I  Anderlecht  I   Van Holsbeeck  I   Devroe  I   Coucke

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024