Coucke schept meteen duidelijkheid over toekomst Vanhaezebrouck

Coucke schept meteen duidelijkheid over toekomst Vanhaezebrouck
Dinsdag 27 februari 2018 - 09:47   I  

Hein Vanhaezebrouck kwam langs de grote poort binnen bij Anderlecht. Hij was de droomcoach van Vanden Stock en Van Holsbeeck, die al dol op hem waren toen hij in het Astridpark met AA Gent kwam demonstreren. Bij paars-wit loopt het een pak minder vlot én vooral de resultaten zijn niet goed.

Er werd dan ook al gedacht dat de positie van Vanhaezebrouck wankel zou staan. Zeker met de komst van Marc Coucke. Die zou geen fan zijn van HVH en zou niet door dezelfde deur kunnen met de trainer van Vanhaezebrouck. Dat is niet waar volgens Coucke, dat vertelde hij gisteren in Extra Time.

Hij had wel gezegd dat hij het leuk vond om tegen Vanhaezebrouck te winnen, maar dat heeft niks te maken met de onderlinge relatie. "Toegegeven, als je tegen een ploeg van Hein Vanhaezebrouck speelt, vind je hem ambetant. Dat maakt het plezant om van hem te winnen. Als club ben je wel blij met Vanhaezebrouck. Hij is een zeer, zeer goede coach", aldus Coucke.

Volgend seizoen nog trainer van RSCA?

De vraag was echter of Vanhaezebrouck volgend seizoen nog trainer is van Anderlecht. Coucke wil dat niet met een duidelijke "ja" beamen, maar denkt wel dat Vanhaezebrouck nog trainer zal zijn. "Vermoedelijk wel. Omdat je in het voetbal op zulke vragen nooit 100% mag antwoorden. Dat heb ik geleerd uit mijn tijd met Yves Vanderhaeghe in Oostende", aldus Coucke.

Gesprek over communicatie

De voorbije weken liet Vanhaezebrouck zich wel enkele keren negatief uit over zijn eigen spelersgroep. Hij was vaak bijzonder negatief over alles en iedereen en zocht al te vaak een zondebok. Die negativiteit zou ook een invloed hebben gehad op de ploeg en de prestaties.

Of Coucke daar met hem zal over praten is de voorzitter ook duidelijk. "Misschien ga ik dat wel bespreken. Ik weet wel nog niet op welke manier. Maar op een bepaald moment was het overdreven. Met de Chinese nummers bijvoorbeeld, dan hebben jullie hem proberen belachelijk te maken. En dat vond ik niet terecht", aldus Coucke in Extra Time.

Poll: Is HVH volgend seizoen nog coach van RSCA?

TAGS  I  Anderlecht  I   Vanhaezebrouck

zaterdag 11 mei 2024

vrijdag 10 mei 2024

donderdag 9 mei 2024

woensdag 8 mei 2024