'Marc Coucke zorgt voor eerste groot ontslag bij Anderlecht'

'Marc Coucke zorgt voor eerste groot ontslag bij Anderlecht'
Woensdag 28 februari 2018 - 10:07   I   door Redactie

Marc Coucke is nog geen officiële voorzitter van Anderlecht, maar dat gaat nu niet lang meer duren. De Raad van Mededinging moet zijn goedkeuring nog geven. Nadien neemt Coucke ook officieel de fakkel over van huidig voorzitter Roger Vanden Stock. Die wordt op zijn beurt dan erevoorzitter.

Pro League of Antwerp

Herman Van Holsbeeck zal wellicht vertrekken. De samenwerking wordt normaliter beëindigd, zo schrijft Sport/Voetbalmagazine. Zelf zal Van Holsbeeck wellicht geen ontslag nemen, want dan moet hij zijn 24 maanden opzeg laten vallen. Maar een samenwerking met Coucke lijkt er niet te komen. De nieuwe voorzitter van Anderlecht was bijzonder scherp voor het transferbeleid van Herman Van Holsbeeck tijdens de laatste wintermercato.

Officieel luidt het dat het eerste gesprek tussen Coucke en Van Holsbeeck nog moet volgen, maar hartelijk zal dat niet worden. Van Holsbeeck wordt mogelijk voorzitter van de Pro League, een functie waar ook Coucke op aast. Ook Antwerp kan nog een optie zijn voor Van Holsbeeck.

15 jaar manager

Coucke moet in ieder geval niet op zoek naar een geschikte vervanger, want die heeft hij al. Luc Devroe wordt de nieuwe sportieve baas bij Anderlecht. Hij komt mee over van KV Oostende. Voor Van Holsbeeck is er dus geen toekomst meer. Er komt zo een einde aan een lang tijdperk. Van Holsbeeck is 15 jaar aan de slag bij Anderlecht. Hij werd in 2003 weggeplukt bij Lierse.

Aanvankelijk werkte de manager in de schaduw van Michel Verschueren, zijn voorganger. Vanaf 2004 trad hij uit de schaduw van Verschueren. Onder zijn bewind verzamelde Anderlecht verschillende titels, maar er was ook heel veel kritiek op zijn transferbeleid. Zondag eisten de fans van paars-wit zelfs openlijk zijn ontslag.

Poll: Vind jij het een goeie zaak dat Van Holsbeeck vertrekt bij Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht  I   Coucke  I   Van Holsbeeck

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024