De Mos haalt zwaar uit naar JPL-ploeg: "Zij hebben de club kapotgemaakt"

De Mos haalt zwaar uit naar JPL-ploeg:
Donderdag 01 maart 2018 - 08:05   I  

Het reguliere seizoen in de Jupiler Pro League loopt op zijn laatste benen, en het is best nog spannend. Zo is het nog niet duidelijk welke ploeg uiteindelijk zal degraderen: KV Mechelen of KAS Eupen. Aad de Mos, boegbeeld van KV, vreest voor de ondergang van zijn oude werkgever.

"Het doet me pijn KV Mechelen in deze situatie te zien - waar ik ook kom, in binnen- of buitenland, mensen associëren me nog overal met Malinwa", steekt de Mos van wal in Het Laatste Nieuws.

"Voor het Belgische voetbal zou het een groot verlies zijn mochten zij degraderen. Zó een traditieclub, met dát stadion en díe supporters. KV Mechelen hoort thuis in eerste klasse. Veel meer dan dat clubje uit Qatar, dat geen binding heeft met België. Eupen is simpelweg een filiaal van een rijke sjeik die er elk jaar wat spelers plaatst en sinds enkele maanden ook een bekende coach: Claude Makelele. Al moet ik wel toegeven dat Eupen afgelopen winter beter werk geleverd heeft dan KV Mechelen."

De Mos ziet dat het niet goed gaat Achter de Kazerne. Hij duidt twee grote schuldigen aan. "Kijk, het bestuur en de nieuwe investeerders in Mechelen hebben de kleedkamer kapotgemaakt. Ze handelden vanuit emotie, zonder een goeie blik op het spelletje te hebben. Ik had nooit zo veel transfers gedaan (9, nvdr.). Je mag tijdens zo'n wintermercato hooguit 3 spelers halen: in elke linie iemand."

De fout van Timmermans en Vande Velde

"Het is aan zulke beslissingen dat je merkt dat het bij KV Mechelen ontbreekt aan voetbalverstand. In de winter kan je bijna alleen maar spelers halen die te weinig gespeeld hebben. Ze melden zich te zwaar aan - hun vetpercentage ligt te hoog - en ze hebben geen ritme. Bovendien moesten andere jongens, diegenen die zich tot Nieuwjaar het snot uit de neus liepen, plots op de bank zitten. Nee, het sportieve beleid van Mechelen was níet goed. Van de voorzitter tot de technisch directeur."

"De Timmermannetjes (voorzitter Johan Timmermans, nvdr.) en de Vande Veldes (sportief directeur Rik Vande Velde, nvdr.) hebben fouten gemaakt. Door onder meer niet op de rem te gaan staan. Ze hebben de nieuwe investeerders hun zin gegeven. (geïrriteerd) Het is de zoveelste club die kapotgaat omdat er geen knowhow is", besluit de Mos.

Poll: Kan Mechelen zich nog redden?

TAGS  I  De Mos  I   KV Mechelen

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024