Orlans over het nieuwe KV Oostende: "Zo laat Coucke ons achter"

Orlans over het nieuwe KV Oostende:
Donderdag 01 maart 2018 - 20:12   I  

KV Oostende is niet meer het 'weireldploegsje' van Marc Coucke. De flamboyante zakenman verraste vriend en vijand met de overname van Anderlecht. KV Oostende, al die tijd de speeltuin van Coucke, werd overgenomen door Patrick Orlans. Die staat voor een enorme uitdaging, namelijk KVO leiden zonder hulp van Coucke.

Marc Coucke heeft al die jaren fors geïnvesteerd in KV Oostende en heeft naar eigen zeggen van KVO ook een gezonde ploeg gemaakt. De kustploeg zou evenveel geld uitgeven als het opbrengt. Iets wat van de nieuwe club van Coucke niet gezegd kan worden.

Orlans is Coucke alvast dankbaar voor al die investeringen. "Hij verdient misschien wel een tribune die naar hem genoemd wordt. We hebben toch vijf jaar op zijn investeringen mogen rekenen", aldus Orlans volgens Sporza. De schulden die KVO nog had bij Coucke (14 miljoen) heeft de ex-voorzitter kwijtgescholden. Een ontzettend mooi gebaar.

Wat laat Coucke achter?

Natuurlijk is het nu belangrijk dat KV Oostende het ook zonder Coucke zal redden. Volgens Orlans is dat mogelijk, want Coucke heeft alles netjes achtergelaten. Zo zal KV Oostende geleid worden door een klein, maar hecht team.

"We moeten op eigen benen maken dat Oostende nog een bestaan heeft in eerste klasse. We zijn afgeslankt, maar het is wel een voordeel dat Coucke hier geweest is. Hij laat ons niet als verlaten kinderen achter, maar als een stevig geheel."

Komst van Broos

Orlans blijft alvast niet bij de pakken zitten. Zo kondigde hij vandaag de komst aan van Hugo Broos, die als sportief directeur zijn expertise zal meebrengen naar de kust. Daarover is Orlans alvast laaiend enthousiast. "Vandaag hebben we met Hugo Broos heel wat knowhow binnengehaald. Hij is de man op de juiste plaats. Hij kan ons heel sereen begeleiden als baas van het sportieve luik."

Het is dan ook de bedoeling dat KVO bovenin blijft meedraaien. "Nu willen we zo dicht mogelijk bij de eerste zes plaatsen eindigen. We hebben de pedalen, maar nu moeten we bewijzen dat we vooruit kunnen. Ik zou graag een kopie zien van de voorbije vijf jaar."

Poll: Zal KVO het ook zonder Coucke redden?

TAGS  I  KV Oostende  I   Coucke  I   Orlans

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024