Barcelona laat dure punten liggen, dubieuze rol voor scheidsrechter Mateu

Donderdag 01 maart 2018 - 23:00   I

Barcelona heeft op verplaatsing bij hekkensluiter Las Palmas twee dure punten laten liggen. Ondanks een magnifiek doelpunt van Lionel Messi lukte het de bezoekers toch niet om de winst mee naar huis te nemen. Al had scheidsrechter Antonio Mateu daar ook wel het een en ander mee te maken.

Na tien minuten spelen kreeg Messi al een geweldige kans om Barcelona op voorsprong te brengen. Dat was buiten doelman Chichizola gerekend. Hij had een prachtige redding op een even knappe vrije trap van de kleine Argentijn in petto. Tien minuten later was het wel raak: vanuit een vrije trap zette Messi de 0-1 op het scorebord met een heerlijke streep.

Vlak na de rust kwam hekkensluiter Las Palmas op gelijke hoogte. Jonathan Calleri zette een strafschop feilloos om, al is het maar de vraag waarom de strafschop überhaupt werd gegeven. Wij zien het alvast niet op de onderstaande beelden, u wel? Vlak voor rust ging scheidsrechter Antonio Mateu ook al eens vreselijk de fout in toen hij een handsbal buiten de backlijn van doelman Chicizola over het hoofd zag. Door het 1-1 gelijkspel nadert Atlético Madrid tot op vijf punten van Barcelona.