Vanhaezebrouck waarschuwt voor deze 2 teams in Play-off 1

Vanhaezebrouck waarschuwt voor deze 2 teams in Play-off 1
Vrijdag 02 maart 2018 - 20:11   I   door Redactie

Anderlecht won afgelopen weekend nog eens, met 5-3 tegen Moeskroen. Met nog twee speeldagen te gaan in de reguliere competitie voor de play-offs telt paars-wit een achterstand van twaalf punten op koploper Club Brugge. Doet Anderlecht een gooi naar de tweede plaats in Play-off 1 of wordt het zelfs nog een titelstrijd mét RSCA?

Hein Vanhaezebrouck kijkt niet enkel naar boven (Club Brugge en Charleroi). De coach blijft realistisch en bescheiden. "Play-off 1 wordt niet enkel met Club Brugge en Charleroi gespeeld, ook de ploegen achter ons doen mee", waarschuwt hij op de website van RSCA. "Genk en Gent hebben toch wel wat punten gepakt na Nieuwjaar. Club begint de play-offs wellicht met een mooie bonus, maar al de rest ligt erg dicht bij elkaar. Dat wordt nog een zware strijd.

Sfeer is goed

Al heeft Vanhaezebrouck wel vertrouwen in het kunnen van zijn team. "De laatste weken hing er, zelfs ondanks de nederlagen, een goede sfeer op training, maar voor dat echt goeie gevoel heb je toch een overwinning nodig", beseft hij. "We hebben ook de tegendoelpunten bekeken en geanalyseerd, iedereen is er zich van bewust dat we die hadden kunnen vermijden. Maar goed, nu moeten we de laatste wedstrijden op een positieve manier proberen afsluiten."

Het seizoen van Anderlecht is bijzonder moeilijk. Volgens Uros Spajic was de hele soap rond de overname ook in de kleedkamer geslopen. Nu Marc Coucke begint aan zijn ambt als voorzitter lijkt het erop dat het weer wat rustiger kan worden in het Astridpark. Dat zal nodig zijn om de play-offs in optimale omstandigheden aan te vatten.

Poll: Denk jij dat Anderlecht nog mee zal doen voor de titel?

TAGS  I  Anderlecht  I   Vanhaezebrouck

zaterdag 11 mei 2024

vrijdag 10 mei 2024

donderdag 9 mei 2024

woensdag 8 mei 2024