Adrien Trebel is duidelijk over vertrek bij Anderlecht

Adrien Trebel is duidelijk over vertrek bij Anderlecht
Zaterdag 03 maart 2018 - 11:33   I  

Adrien Trebel is één van de weinige spelers die, ondanks een teleurstellend seizoen, overeind blijven bij RSC Anderlecht. Toch is het maar de vraag of ze in het Constant Vanden Stockstadion nog lang op de diensten van de Franse middenvelder kunnen rekenen.

In januari kon Trebel al naar verschillende andere ploegen die zijn goede prestaties hadden opgemerkt. Zo wilde Olympique Marseille hem terug naar de Ligue 1 halen. "Dat was concreet, ja", geeft Trebel toe in een gesprek met Het Laatste Nieuws.

"Marseille? Ik heb niet moeilijk willen doen"

Hij legt uit waarom hij Anderlecht niet de rug toekeerde. "Herman Van Holsbeeck en Roger Vanden Stock vroegen mij om het seizoen uit te doen. Ik heb niet moeilijk willen doen. Van dag één hebben die mensen mij het gevoel gegeven dat ik belangrijk was. En het zijn gentlemen - alles wat zij beloven, komen ze na."

In de zomer van 2016 stuurde Trebel nog Al Jazira uit Abu Dhabi wandelen. Hij kon er nochtans miljoenen opstrijken. "Het project van die club was mooi, het geld was goed, maar het avontuur kwam te vroeg in mijn ontwikkeling als speler én als mens - ik had mensen om mij heen die ik niet in de steek kon en wilde laten."

"Carrasco? Ik denk niet dat ik naar China was gegaan"

En wat als Trebel ergens 10 miljoen euro per jaar kan verdienen? "Wat ga jij doen als je morgen ver weg van huis voetbaljournalist kunt zijn voor het tienvoudige van wat je vandaag verdient?", repliceert de Fransman. "Ik begrijp je vraag - je verwijst naar Carrasco - en ik ken die jongen niet, maar dat zíjn geen makkelijke beslissingen."

"De carrière van een profvoetballer duurt - wat zal het zijn? - hooguit tien jaar. In die periode zo goed mogelijk verdienen, is - laat ons niet rond de pot draaien - belangrijk. Als je écht mijn mening wil... Ik denk niet dat ik zo jong naar China was gegaan."

"Carrasco had deze zomer toch net zo goed ergens in Europa kunnen tekenen? Hij kan zó mee bij Manchester United of Chelsea. Als hij dan dat stukje minder geld even goed beheert, kan hij binnen vijf jaar ook wel achteroverleunen, hoor. Maar nog een keer, je moet in zijn plaats zijn om echt alles goed te kunnen afwegen", besluit Trebel.

Transfer in de zomer

Terwijl Trebel in januari nog wilde blijven bij Anderlecht, heeft het er alle schijn van dat hij volgende zomer andere oorden zal opzoeken. De middenvelder ligt goed in de markt bij Franse en Duitse eersteklassers en acht zichzelf ook rijp voor een verhuis naar leuke club in een grotere competitie. Bij paars-wit zullen ze hem maar moeilijk op andere gedachten kunnen brengen.

 

Poll: Kan Anderlecht Trebel nog een seizoen houden?

TAGS  I  Trebel  I   Anderlecht

maandag 6 mei 2024

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024