Timmermans komt met verrassende bekentenis: "Hadden dat moeten doen"

Timmermans komt met verrassende bekentenis:
Zondag 04 maart 2018 - 12:58   I  

Voor Eupen en KV Mechelen wordt het een bijzonder spannend slot van de Belgische competitie. KV Mechelen heeft door de nipte nederlaag gisteren wel nog een gouden zaakje gedaan, want het springt zo over Eupen. Al is de speling bijzonder klein.

Dat het zo ver is kunnen komen is bij veel voetbalfans de vraag. KV Mechelen hoort gewoon thuis in 1A, want de club kan rekenen op een rijke geschiedenis en een trouwe aanhang. Toch loopt Mechelen al een heel seizoen achter de feiten aan en sommige analisten verwijten Mechelen dan ook een slecht bestuur.

Voorzitter Timmermans pareert die kritiek grotendeels. Hij geeft toe dat er enkele fouten zijn gemaakt, maar houdt vol dat er voldoende voetbalintelligentie zit in de KV Mechelen. Alleen over de keuze om zo lang door te gaan met Jankovic heeft Timmersmans nu spijt.

"We hadden hem vroeger moeten ontslaan"

"Achteraf bekeken hadden we misschien vroeger, voor de winterstop, Jankovic moeten bedanken. Maar dat doe je niet zomaar halsoverkop. We hebben van in het begin gezien dat er een aantal problemen waren en we hebben geprobeerd om daarop in te spelen. Duidelijk onvoldoende in de loop van het seizoen en daar zitten we nu nog met de resultaten van", aldus Timmermans volgens Sporza.

Onder Dennis van Wijk loopt het een pak beter voor KV Mechelen. Gisteren speelde zijn ploeg nog een prima wedstrijd tegen Standard, maar enkele betwistbare scheidsrechterlijke beslissing speelden toch in het nadeel van de club.

Nipte nederlaag

"We hadden in de eerste helft de wedstrijd in handen. We hebben een heel goed spelpatroon laten zien met mooie doelpunten en komen ook op voorsprong op Standard vlak voor de rust. Maar dan gebeuren toch wel eigenaardige zaken waardoor Standard op 2-2 komt. In de 2e helft zie ik weer een penaltyfase die voor heel veel betwisting vatbaar is. Ontgoocheling troef, maar anderzijds zijn we blij dat we van die laatste plaats verlost zijn en het zal aan ons zijn om volgende week zondag de puntjes op de i te zetten", aldus Timmermans.

Het wordt dan ook een spannend slot van de competitie nu. Toch zal Timmermans er alles aan doen om KV Mechelen in 1A te houden. Daar hoort Mechelen volgens hem gewoon thuis. De voorzitter denkt wel dat Eupen zal winnen, dus moet ook KV Mechelen nu zelf nog vol aan de bak.

"We hebben het opnieuw in eigen handen. We gaan ervan uit dat Eupen wel zal winnen, maar wij zullen ook ons beste beentje voorzetten en we gaan ook winnen. We gaan er alles aan doen om dit KV Mechelen te laten waar het thuishoort. Dat wil zeggen: in 1A."

Poll: Blijft KV Mechelen in 1A?

TAGS  I  KV Mechelen  I   Standard  I   Eupen  I   Timmermans

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024