"Sa Pinto heeft recht niet meer om dat te doen na wedstrijd tegen Mechelen"

Maandag 05 maart 2018 - 12:24   I  

Standard zette dit weekend een grote stap richting Play-Off I. Het won in eigen huis met 3-2 na een boeiende pot voetbal tegen KV Mechelen. Voor Mechelen een pijnlijke nederlaag, want de drie tegendoelpunten gaf het veel te makkelijk weg. Op slag voor rust moest Standard normaal met 10 verder na een fout van Cavanda, maar Standard ontsnapte.

In La DH geeft Teklak zijn kijk op die wedstrijd en volgens hem mag Sa Pinto nu echt niet meer klagen over de arbitrage. Sa Pinto heeft zich dit seizoen al meermaals negatief uitgelaten over de wedstrijdleiding, maar bij deze fase had hij echt niet te klagen.

"Ik hoop dat ik Sa Pinto nu niet meer hoor klagen over de arbitrage, want de scheidsrechter maakte duidelijk een fout. De balans voor Standard is bij deze echt wel hersteld. Die fout heeft bovendien ook een verschil gemaakt in de race voor de Play-Offs. Dit maakt dus eventuele foutieve beslissingen uit het verleden meer dan goed", aldus Teklak.

Carcela en Edmilson beter gebruiken

De analist vond trouwens ook dat Standard beter gebruik zou moeten maken van Carcela en Emdilson. De creatieve zielen van dit Standard worden te weinig gebruikt hoe het zou moeten. Ze komen te weinig rond de zestien van de tegenstander en daar zijn ze nochtans het gevaarlijkste.

"Offensief deed Standard het goed op stilstaande fases. Je ziet dat ze gewerkt hebben op bemanning van die eerste zone. Carcela en Edmilson worden wel niet goed gebruikt. Ze komen de bal te laag vragen en komen niet in de laatste 30 meter, waar ze zouden moeten zijn", aldus Teklak in La DH.

Moeilijke verplaatsing naar de kust

Voor Standard staat er nu nog een moeilijke verplaatsing naar Oostende op het programma. Sa Pinto en zijn mannen staan nu eindelijk in de top 6 en hebben alles ook in eigen handen. Bovendien heeft Antwerp nog een lastige verplaatsing naar Anderlecht voor de boeg. Van KVK, KVO en Standard hebben de Luikenaars dus op papier de beste kansen om Play-Off I te halen.

Poll: Haalt Standard Play-Off I?

TAGS  I  Sa Pinto  I   Standard  I   KV Mechelen

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024