Timmermans: "Als wij zakken naar 1B, blijft hij gewoon fluiten in 1A"

Timmermans:
Maandag 05 maart 2018 - 18:51   I   door Redactie

In de wedstrijd tussen Standard en KV Mechelen zorgde de overtreding van Cavanda voor veel opschudding. Hij haalde de doorgebroken Bandé neer en die was net op weg naar de goal. Cavanda had ook rood moeten krijgen, maar scheidsrechter Lambrechts floot niet. Achteraf gaf de ref wel zijn fout toe.

Een schrale troost voor KV Mechelen, want als dat voor Malinwa de degradatie zou betekenen, komt het keihard aan. “Scheids Lambrechts gaf zijn fout toe, maar als wij zakken naar 1B, blijft hij wel gewoon fluiten in 1A", zucht voorzitter Johan Timmermans in Het Nieuwsblad. "Dit kan zo niet blijven duren, er moet iets veranderen. We moeten een aantal refs het profstatuut geven, zodat ze meer op hun job kunnen focussen. Gelukkig maakt de Pro League daar werk van.”

"Die arbiter was vandaag toch dramatisch, man?", zei trainer Dennis Van Wijk al eerder. "We verdienen het echt om erin te blijven. We hebben geweldige supporters, leuke spelertjes, we zijn Belgisch. Maar dan krijg je zo'n arbiter. Die alles tegen fluit.” Volgende week op de allesbeslissende speeldag is er wél een videoref voor KVM.  “En dan wordt onze goal afgekeurd omdat er een duwfout was. Die pech zullen we ook nog wel hebben", klinkt het wat cynisch bij Van Wijk

Poll: Overdrijft KV Mechelen met de kritiek op de ref?

TAGS  I  KV Mechelen  I   Timmermans  I   Van Wijk  I   shw

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024