Lampard geeft Martinez gouden tip: "Niet veel spelers kunnen dat"

Lampard geeft Martinez gouden tip:
Woensdag 07 maart 2018 - 13:05   I  

Frank Lampard bouwde een fantastische carrière uit bij Chelsea, maar besliste vorig jaar om zijn schoenen aan de haak te hangen. Nu klust de gewezen middenvelder bij als analist, en er is hem iemand opgevallen: Moussa Dembele. Lampard is danig onder de indruk van de Rode Duivel.

“Ik speelde in het verleden nog tegen Dembele. Dat was toen hij nog bij Fulham zat en toen hij in het begin voor Tottenham uitkwam. Op dat moment wist ik goed wat ik van hem moest denken”, steekt Lampard van wal in The Evening Standard. “Hij speelde toen in een iets aanvallendere rol. Hij kon een tegenstander links en rechts voorbij, maar het eindproduct ontbrak. Toch voor iemand op die zo hoog op het veld stond.”

Daarom is Lampard uitermate te spreken over de Dembele van vandaag. “Ondertussen heeft Dembele zich een beetje aangepast. Hij speelt lager op het veld, maar gebruikt nog steeds zijn kwaliteiten om spelers voorbij te dribbelen. Er zijn niet veel spelers in die positie die dat kunnen. Ik vond zoiets altijd riskant als centrale middenvelder, maar Dembele is anders.”

In de basis bij Rode Duivels?

Dembele kan een tegenstander uitschakelen, en op die manier een wedstrijd opengooien. Hij heeft iets extra’s ten opzichte van zijn concurrenten. Bovendien beschikt hij ook nog eens over een sterke tackle. Wat mij betreft is Dembele gewoon een erg complete middenvelder”, besluit Lampard.

De voorbije weken werd al meermaals geopperd dat Dembele - de jongste tijd geweldig bezig - in de basis moet staan bij de Rode Duivels. Met deze uitlatingen zet Lampard nog eens extra in de verf dat Roberto Martinez ernstig moet overwegen om Dembele in de ploeg te gooien.

Poll: Moet Dembele in de basis staan bij de Rode Duivels?

TAGS  I  Dembele  I   Tottenham  I   Rode Duivels  I   Martinez

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024