Makelélé komt met update over Leye bij Eupen

Makelélé komt met update over Leye bij Eupen
Vrijdag 09 maart 2018 - 20:21   I   door Redactie

Er is bij Eupen heel wat te doen rond Mbaye Leye. De spits was al goed voor 10 goals en 4 assists bij zijn club. Toch zal hij er wellicht in de cruciale wedstrijd zondag tegen Moeskroen niet bij zijn. De aanvaller zat ook al niet in de selectie voor de uitwedstrijd tegen Antwerp. Er is duidelijk meer aan de hand.

Volgens Het Laatste Nieuws zou het wat te maken kunnen hebben met het feit dat Leye in beeld was bij KV Mechelen in januari. Laat dat nu net de enkel overgebleven concurrent van Eupen zijn in de degradatiestrijd. Daarnaast zou Leye ook al een aanbod gekregen hebben om volgend seizoen in een lagere reeks speler-trainer te worden.

Voorts zitten Leye en Makele qua spelopvatting niet op dezelfde golflengte. Het lijkt echter sterk dat de spits daarom in deze cruciale periode plots in ongenade zou vallen bij zijn trainer. Leye zelf houdt de lippen stijf op elkaar en weigert om dieper te in ge gaan op de kwestie. Dat bleek eerder deze week in de studio's van RTL. Daar was Leye samen te gast met oud-international Georges Grün.

Ongeloofwaardig

Ook Grün werd er niet veel wijzer uit. "Meer dan dat hij geen uitleg heeft gevraagd aan zijn coach en dat hij de geruchten die verspreid worden gênant vindt, heeft hij niet gezegd", aldus Grün. Zo blijft het gissen of Leye zondag start. "Zoek er niet meer achter dan een tactische zet. Ik koos voor snelheid voorin", zei Makelele na de wedstrijd op Antwerp. "Leye werd gespaard voor de confrontatie met Moeskroen", corrigeerde de clubleiding al helemaal ongeloofwaardig.

Makelélé ontkent ook nu nog steeds dat er een probleem is met Leye. “Er is geen probleem Leye, er is wel het probleem van een club die moet overleven. Ik kijk naar de dynamiek van de groep niet naar één speler”, benadrukt de coach tegenover Het Nieuwsblad. Toch kan hij niet bevestigen of Leye in de selectie zit voor de match tegen Antwerp. "Hij kan in de selectie zitten.”

Geen probleem

“Ik heb vier spelers die in de spits kunnen staan en die kunnen scoren”, legt de trainer uit. “Twee of drie van hen zullen spelen, maar nogmaals ik zie geen probleem Leye. Het zijn de journalisten en de kranten die er een probleem van maken. Wij concentreren ons gewoon op het behoud.”

Poll: Zou jij Leye opstellen in de laatste wedstrijd?

TAGS  I  KV Mechelen  I   Eupen  I   Leye  I   shw

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024