Voorzitter legt uit hoe het nu verder moet met KV Mechelen

Voorzitter legt uit hoe het nu verder moet met KV Mechelen
Zondag 11 maart 2018 - 23:45   I  

Zondag 11 maart 2018 werd een zwarte dag in de geschiedenis van KV Mechelen. Ondanks een 2-0-overwinning tegen Waasland-Beveren degradeerde 'Malinwa' naar de Proximus League. Voorzitter Johan Timmermans is teleurgesteld, maar toont zich ook meteen strijdvaardig.

"Hoe het voort moet met deze club? Het zal voortgaan zoals we altijd gedaan hebben. Deze club was 15 jaar geleden dood, maar is dan uit haar as herrezen. Hier is al iets heel moois neergezet", aldus Timmermans bij Sporza. "Natuurlijk hadden we graag stappen vooruitgezet, terwijl we nu stappen achteruitzetten. De werken die gepland zijn aan het stadion gaan verder en daarnaast gaan we proberen om het verblijf in 1B te beperken tot 1 seizoen."

1B wordt door sommigen 'de hel' genoemd. Timmermans beseft dat het niet vanzelfsprekend is om onmiddellijk terug te keren op het hoogste niveau. "Het is in elk geval een andere competitie dan 1A. Je speelt nog altijd voetbal en het is veel moeilijker omdat het veel fysieker is. We moeten ons daarop wapenen."

"Vandaag zijn we knock-out, morgen gaan we heel intensief werken om ervoor te zorgen dat het verblijf in 1B beperkt blijft", benadrukt de preses van KV. "Het is nu nog veel te voorbarig om al te spreken over de spelers. Budgettair is er veel mogelijk, maar ik laat in het midden of het allemaal mogelijk is. Er zijn tenslotte ook spelers aangetrokken die niet geïnteresseerd zijn in 1B. Daar gaan we afscheid van nemen, maar dat zal de komende dagen duidelijk worden."

Poll: Kan Mechelen meteen terugkeren op het hoogste niveau?

TAGS  I  KV Mechelen  I   Timmermans

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024