'Al deze sterkhouders vertrekken bij KV Mechelen'

'Al deze sterkhouders vertrekken bij KV Mechelen'
Maandag 12 maart 2018 - 07:27   I   door Redactie

KV Mechelen moet er ernstig rekening mee houden dat heel wat sterkhouders gaan vertrekken. Bovendien zal dat met verlies gebeuren. Voor sommige spelers betaalde Malinwa 1 miljoen euro of zelfs meer. KVM kan niet verwachten dat het voor die prijs nog zal kunnen verkopen na de degradatie.

Het Nieuwsblad noemt een aantal namen die er wellicht niet meer bij zijn volgend seizoen: Coosemans, Cocalic, Mera, Rits, Schoofs, Sylla en Kolovos. "Het is te vroeg om te weten wie blijft en wie vertrekt. Maar duidelijk is dat we een nieuwe ploeg gaan moeten bouwen”, reageert voorzitter Johan Timmermans.

Weinig spelers hebben een clausule in hun contract staan dat ze mogen vertrekken bij een degradatie. De meeste spelers hebben ook een doorlopend contract. Daarin staat Malinwa dus wel al sterk. Bagayoko, Paulussen en Camus zijn wel einde contract deze zomer.

Coach

Sommige spelers gaven wel al aan ook volgend seizoen bij KV Mechelen te willen blijven, ondanks de degradatie. "Ik ga nergens heen”, zei Matthys. “Als KV wil dat ik blijf, blijf ik”, zei Pedersen. Het is echter de vraag wie volgend seizoen trainer zal zijn. Het is helemaal nog niet gezegd dat Van Wijk de coach blijft.

"Deze trainer heeft heel goed werk geleverd, bracht er weer grinta, schwung en voetbal in. Aan hem heeft het niet gelegen”, zegt Timmermans. “Maar of hij blijft? We zullen ons daar de komende dagen over beraden.”

Poll: Denk jij dat KV Mechelen een sterke ploeg zal hebben in 1B?

TAGS  I  Rits  I   KV Mechelen  I   shw

maandag 6 mei 2024

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024