Vanderhaeghe heeft slecht nieuws voor basisspeler AA Gent

Vanderhaeghe heeft slecht nieuws voor basisspeler AA Gent
Zondag 18 maart 2018 - 11:45   I  

Yves Vanderhaeghe en zijn manschappen bereiden zich in het Spaanse Campoamor voor op play-off 1. AA Gent wil straks zo hoog mogelijk eindigen in de Jupiler Pro League, maar de trainer van 'De Buffalo's' dubt op dit moment wel nog over zijn typeploeg. Zo moet Thomas Foket zich zorgen maken over zijn basisplaats...

Afgelopen vrijdag maakte Roberto Martinez zijn selectie voor de oefenmatch tegen Saudi-Arabië bekend, maar van Thomas Foket was geen spoor. “Misschien kwam zijn match in Genk net te laat", zegt Vanderhaeghe in Het Nieuwsblad. "Ik heb Thomas gefeliciteerd voor zijn prestatie en als hij zo blijft verder doen hebben we er een goeie aan. Maar daarvoor was het drie matchen iets minder. Ik heb hem dat ook gezegd en hij gaf me gelijk.”

In het systeem van Hein Vanhaezebrouck kwamen de aanvallende kwaliteiten van Foket uitermate goed tot hun recht. In het huidige systeem van Vanderhaeghe heeft Foket het iets lastiger om de juiste balans tussen aanvallen en verdedigen te vinden. “We spelen een 4-3-3 en in eerste instantie verwacht ik dat mijn backs het veld opstappen met de gedachte: Hier komt niemand door. Daar zit misschien nog wat twijfel bij hem: Ben ik nog de aanvallende speler in de 3-5-2 die zich offensief mag uitleven?

Dylan Bronn vormt momenteel het hart van de defensie, samen met Samuel Gito. Al kan Bronn ook als rechtsback uit de voeten. Een hoofdbreker voor Vanderhaeghe. “Achterin ga ik een knoop moeten doorhakken. Dat is niet zo makkelijk”, besluit de trainer van Gent.

Poll: Wie zou jij uit de ploeg zetten?

TAGS  I  Vanderhaeghe  I   Bronn  I   Foket  I   AA Gent  I   Rode Duivels  I   Martinez

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024