'Gedrag van Carcela tijdens bekerfinale krijgt nog een staartje'

'Gedrag van Carcela tijdens bekerfinale krijgt nog een staartje'
Dinsdag 20 maart 2018 - 15:10   I  

Gisteren was sportief directeur Olivier Renard te gast in Extra Time. Uiteraard ging het uitgebreid over de bekerfinale, maar ook over de vreemde actie van Carcela bij zijn wissel. De sterkhouder van Standard ergerde zowat elke voetballiefhebber door vol arrogantie nog wat even te applaudisseren en te treuzelen bij zijn wissel.

Ook Peter Vandenbempt, die de wedstrijd voor Radio 1 mocht volgen, wist niet wat hij zag. De stem van de radio heeft al heel wat gezien in zijn lange carrière, maar ook dit was voor hem een unicum. Hij wist dan ook niet wat die zag toen Carcela begon met zijn optreden.

"Nog nooit gezien in mijn carrière"

"Het absolute dieptepunt - en iets wat ik nog nooit gezien heb in mijn carrière - was de houding van Carcela bij zijn vervanging. Hoe hij naar de kant kwam en daar op een paar meter van Clement een paar rondjes draaide, provocerend applaudisseerde en dan vooral zijn blik die boekdelen sprak: ongepast en respectloos voor zo'n goeie voetballer. Een gebrek aan klasse", aldus Vandenbempt voor Sporza.

"Geen fan van dat gedrag"

Ook Renard was niet dol op Carcela toen hij uitpakte met die vreemde actie. Renard weet dat Carcela een vreemde kerel is, maar dat gedrag kon hij toch niet goedpraten. 

"Carcela zat niet in de match. Het eerste kwartier werd meteen een aantal fouten op hem gemaakt en vanaf de eerste minuut was hij gefrustreerd", zei Olivier Renard in Extra Time. "Maar ik moet toegeven dat ik geen fan ben van zijn attitude bij zijn wissel. Maar Carcela is een speciale kerel. Hij houdt van spektakel."

Gevolgen?

Renard is ook niet van plan om het hierbij te laten. "Na de bekerfinale was het niet het goede moment om er iets over te zeggen, maar dat zal ik wel doen. Dit soort beelden zijn niet goed voor het imago van de club. Carcela is groot genoeg om te weten dat zijn gedrag niet nodig was. Het was geen goede reactie, maar ik heb ook al wel ergere dingen gezien dan dit."

Poll: Moet Standard Carcela straffen?

TAGS  I  Carcela  I   Standard  I   Renard  I   RC Genk

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024