Courtois heeft boodschap voor Martinez: "Daardoor slikken we goals"

Courtois heeft boodschap voor Martinez:
Maandag 26 maart 2018 - 12:11   I  

Hij is er morgen tegen Saudi-Arabië niet bij door een blessure, maar dat weerhoudt Thibaut Courtois er niet van om zijn eerlijke mening te geven over het spel van de Rode Duivels. Als doelman ziet hij het hele spel voor zich en dan weet hij ook wat beter kan en vooral wat beter moet.

Een doelman wil het liefst geen doelpunten tegen krijgen. Bij de Rode Duivels was dat de laatste wedstrijden wat minder. Zo incasseerde de Rode Duivels maar liefst 3 doelpunten tegen Mexico. De Mexicanen kunnen lekker voetballen, maar zijn toch niet te vergelijken met toplanden als Brazilië, Duitsland of Spanje. Als we op die manier zullen spelen dan krijg je er een pak meer om de horen.

Courtois weet dan ook wat het probleem is van de Rode Duivels. De backs staan al te vaak te hoog. "In mei komen we weer samen en hebben we drie weken om perfect te staan. De automatismen en routine die we bij onze clubs hebben, moeten we dan ook bij de nationale ploeg toepassen. Onze backs staan soms veel te hoog en daardoor slikken we goals", aldus Courtois in gesprek met Vandenbempt.

"We zeggen te snel dat we maar Belgen zijn"

Het zit ook wat tussen de oren. We zouden iets vaker mogen uitgaan van eigen kracht en daar ook vertrouwen in hebben. De mentaliteit die de meeste Belgen hebben, die bescheidenheid, dat sluipt ook in de kern van de Rode Duivels.

"Iedereen gelooft wel in zijn eigen kwaliteiten, maar in het algemeen en als land zeggen we toch te snel: "we zijn maar Belgen". We worden ook wel snel afgestraft als we zeggen dat we het WK kunnen winnen. Dan zijn we plots te ambitieus, terwijl wij dat met deze ploeg wel mogen zeggen."

 

Poll: Spelen onze backs te hoog?

TAGS  I  Rode Duivels  I   Courtois

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024