Waasland-Beveren slaat énorme slag op transfermarkt: 7 miljoen euro

Waasland-Beveren slaat énorme slag op transfermarkt: 7 miljoen euro
Dinsdag 27 maart 2018 - 09:01   I   door Redactie

Waasland-Beveren heeft dit seizoen al gouden zaken gedaan. Dat komt door de verkoop van een aantal spelers. Die leverden bijna net zoveel op als het volledige jaarbudget van de club. Waasland-Beveren kan er op financieel vlak dus alvast een tijdje tegen.

Vorige week verkocht Waasland-Beveren nog de 27-jarige Rudy Camacho. De verdediger, die nog maar een éénjarig contract had, verhuisde naar het Canadese Montréal Impact. Waasland-Beveren ontving 750.000 euro voor de transfer.

Dit seizoen werden ook al Zinho Gano (voor 2,5 miljoen euro naar Oostende), Ryota Morioka (Voor 3 bijna miljoen euro naar Anderlecht) en Ibrahima Seck (voor 1 miljoen naar Genk) verkocht. Dat is alles goed voor samen 7,25 miljoen euro. Het jaarlijkse budget van Waasland-Beveren bedraagt 8,5 miljoen.

Sterkhouders gaan weg

Het nadeel is wel dat zowat alle sterkhouders Waasland-Beveren verlaten. De club heeft er een uitstekend seizoen al opzitten. Zo eindigde het niet eens veraf van de Play-off 1-plaatsen. Ook hun succesvolle coach Philippe Clement vertrok al tijdens het seizoen op de Freethiel. Hij verhuisde naar RC Genk.

Poll: Vind jij dat Waasland-Beveren te veel sterkhouders laat gaan?

TAGS  I  Waasland-Beveren

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024