Beslissingen van Van Holsbeeck brengen Anderlecht in het nauw

Beslissingen van Van Holsbeeck brengen Anderlecht in het nauw
Zondag 01 april 2018 - 20:20   I   door Redactie

De laatste transferperiode van Herman Van Holsbeeck als manager van Anderlecht zal de geschiedenis ingaan als de slechtste in jaren. Daardoor zit paars-wit nu met een krappe kern en vooral te weinig kwaliteit in de kern. Dat toonde de wedstrijd tegen AA Gent (0-2-nederlaag) nogmaals aan.

Op het moment dat Anderlecht moest drukken tegen Gent - bij een 0-1-achterstand - had Vanhaezebrouck weinig alternatieven achter de hand. Ganvoula kan hij inbrengen, maar de spits was nog niet goed genoeg voor KV Mechelen en komt voetballend tekort. Ook de magie van Coucke op Teodorczyk lijkt intussen uitgewerkt.

Anderlecht liet tijdens de winterstop zijn beste speler gaan met Sofiane Hanni. Neem daar nog eens bij dat het een topspits kon terughalen, maar in extremis liet Van Holsbeeck die transfer nog afketsen. Mitrovic scoort nu aan de lopende band bij Fulham én de nationale ploeg van Servië. Die Mitrovic had Anderlecht tegen Gent bijvoorbeeld goed kunnen gebruiken. 

Schade beperken

Het maakt dat Marc Coucke alle remmen los zal moeten gooien in de komende transferperiode. Er is een duidelijk gebrek aan kwaliteit. De nieuwe voorzitter zal dus flink moeten investeren. Intussentijd zal Anderlecht in Play-off 1 de schade moeten proberen te beperken.

Poll: Vindt u dat Van Holsbeeck een grote verantwoordelijkheid draagt voor het huidig falen van Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht  I   Van Holsbeeck

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024