Ariël Jacobs over Deschacht: “Of hij een moeilijke jongen is?”

Ariël Jacobs over Deschacht: “Of hij een moeilijke jongen is?”
Woensdag 04 april 2018 - 20:03   I  

Olivier Deschacht maakt sinds woensdag opnieuw deel uit van de A-kern van RSC Anderlcht. Zes weken lang moest de inmiddels 37-jarige verdediger trainen en spelen bij de beloften van paars-wit. Ariël Jacobs stelt zich nog steeds vragen bij het hele verhaal.

“De beslissing kwam er door puur sportieve redenen”, zegt Jacobs in een gesprek met Het Laatste Nieuws. “Vanhaezebrouck en co halen Deschacht terug omdat ze hem kunnen gebruiken. De laatste weken laten de verdedigers van Anderlecht een belabberde indruk.”

Jacobs, tussen 2007 en 2012 trainer van Anderlecht, weet precies hoe Deschacht in elkaar zit. “Of Olivier Deschacht een moeilijke jongen is? Hij was alleszins niet de gemakkelijkste speler om in een groep te hebben. Hij heeft altijd zijn eigen mening en dat kan botsen met de trainer. Deschachts verbanning naar de B-kern kwam er sowieso na impulsen van de spelersgroep en staff. Hij zal zich nu ‘low-profile’ moeten opstellen en proberen weer vertrouwen te winnen in de spelersgroep.”

Dat Deschacht omwille van een negatieve houding naar de B-kern werd gestuurd, blijft Jacobs vreemd vinden. “Als je een tekort hebt aan goede verdedigers geef je beter een zware boete in plaats van hem naar de B-kern te verbannen. Nu haal je een speler terug naar het eerste team na zes weken bij de beloften, en iedereen kent het bedenkelijke niveau van die competitie.”

Poll: Moet Deschacht meteen weer in het elftal staan?

TAGS  I  Jacobs  I   Deschacht  I   Anderlecht

zondag 5 februari 2023

zaterdag 4 februari 2023

vrijdag 3 februari 2023